Yozgat'ta miniklere doğa eğitimi: 7-10 asırlık çam ağaçları arasında farkındalık etkinliği

Yozgat'ta miniklere doğa eğitimi: 7-10 asırlık çam ağaçları arasında farkındalık etkinliği
Yozgat'ta düzenlenen etkinlikte, minikler 7-10 asırlık çam ağaçları arasında doğa eğitimi aldı ve orman yangınlarına karşı farkındalık kazandı.

TEMA Vakfı Yozgat İl Temsilciliği ve Yozgat Belediyesi iş birliğiyle, Yozgat Belediyesi bünyesindeki kreşte kalan çocuklara yönelik bir farkındalık etkinliği düzenlendi. 7-10 asırlık doğal karaçam ağaçlarının bulunduğu Yozgat Çamlığı'ndaki Tabiat Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, miniklere doğal yaşam ve korunması hakkında bilgiler verildi. Orman yangınlarının tehlikeleri ve alınması gereken önlemler detaylı bir şekilde anlatıldı, doğada yaşayan canlılar ve bitki örtüsü hakkında bilgiler paylaşıldı.

Etkinliğe katılan çocuklar, öğretmenleriyle birlikte merkez bahçesine ceviz ağacı diktiler. Doğa yürüyüşü yaparak, eğitsel oyunlar oynayarak ve çevre temizliği yaparak zaman geçirdiler. Çamlık alanında bulunan tarihi kar kuyularını da ziyaret eden çocuklar, bu kuyuların geçmişte insanların yaşamında oynadığı rolü öğrendiler. Türkiye'nin ilk milli parkı olan Yozgat Çamlığı'ndaki 16 kar kuyusundan 2'sinin aktif olarak korunmakta olduğu ve diğerlerinin de turizme kazandırılması hedeflendiği belirtildi.

TEMA Vakfı Yozgat İl Temsilci Yardımcısı ve Eğitim Koordinatörü Kevser Dişlitaş, son yıllarda yaşanan orman yangınları nedeniyle binlerce dekar ormanlık alanın yok olduğunu hatırlatarak, yangınları söndürmekten ziyade önlemenin daha önemli olduğunu vurguladı. Çocuklara ceviz ağacı dikme etkinliğinin, doğa sevgisini küçük yaşta aşılama amacıyla yapıldığını belirten Dişlitaş, TEMA Vakfı olarak farklı yaş gruplarına yönelik doğa koruma projelerine devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.