Yabancı sosyal medya hesaplarının çoğunda bir veya birkaç Tuba Geçkil videosu olmasına rağmen Türkiye’de bu videolar henüz tam anlamıyla gün yüzüne çıkmış değil.

Aynı zamanda Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Milli Takım Şefi de olan Geçkil, oğlunun sevdiği çizgi film karakterinin oyuncağından esinlenerek yaptığı doğum günü pastasını beğenmesiyle bu alanda kariyer yapmaya karar verdi.

Daha sonra kendi çabalarının yanı sıra birçok eğitim alan Geçkil, katıldığı yarışmalarda birçok madalya aldı. Geçkil, Almanya'da 4 yılda bir düzenlenen dünyanın prestijli aşçılık yarışmalarından IKA Culinary Olympics'te de 4 altın ve 1 gümüş madalya kazandı.

Oğlunun en sevdiği çizgi film karakterinin pastasını yaptığını dile getiren Geçkil, şöyle konuştu:

"Pastanın aynısını yaptım. Önce nasıl yaptığıma inanamadım. Bitirdikten sonra 'Bu iş benim işim, bu sektörde kesinlikle olacağım, bundan sonra bunu çalışacağım ve pastacı olacağım' dedim. Butik pastacılığa bu şekilde girdim. Birçok sanatsal çalışmalarım da oldu. Sanatla iç içe bir ailede büyüdüğüm için çoğu sanat dalını deneyimleme fırsatım da oldu. Zaten resim alanında çalışmalarım vardı. Görsel çalışmalara olan ilgim pastacılıkla tanışmamla beni farklı bir alanın içine dahil etti. Bu bağlamda elle dokunarak bir şeyler yapmak, ortaya bir şeyler çıkarmak noktasında sanatın pastayla buluştuğu yerdeyim.”

Editör: TE Bilişim