Van Gölü inci kefali göçü: Turistler görsel şöleni izliyor
Van Gölü'nde yaşayan endemik inci kefali (Van balığı), üremek için tatlı sulara göç etmeye devam ediyor. 15 Nisan ile 15 Temmuz arasında süren üreme döneminde, Van Gölü'nün tuzlu ve sodalı suyundan uzaklaşarak akarsulara doğru hareket eden balıklar, 23 kilometrelik bir yolculuğu tamamlıyor.
Erciş ilçesindeki Deli Çay, balık göçünün yoğun olarak yaşandığı bölgelerden biri. Burada, martılar inci kefallerini avlarken, turistler de bu eşsiz doğa olayını fotoğraf ve video kaydıyla ölümsüzleştirmeye çalışıyor. Deli Çay'a gelen ziyaretçiler, balıkların zorlu yolculuğuna tanıklık ederek görsel bir şölenin tadını çıkarıyor.
Öte yandan, 30 Mayıs - 1 Haziran 2025 tarihleri arasında 12. Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali düzenlenecek. Festival kapsamında doğal yaşam yürüyüşleri, fotoğraf sergileri ve yarışmaları, yöresel yemek ve el sanatları stantları, çocuk oyun alanları ve Deli Çay ile Bendi Mahi parkında balık göçü gözlem etkinlikleri yer alacak. Bir vatandaş, balıkların göçünün görsel bir zevk sunduğunu ve heyecan verdiğini belirtirken, Bitlis'in Ahlat ilçesinden gelen ziyaretçiler de bölgenin güzelliğine dikkat çekti.
Kaynak:ANKA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.