Van'da 3'üncü Ulusal Yaban Hayvanları Kongresi başladı

Van'da 3'üncü Ulusal Yaban Hayvanları Kongresi başladı
Van'da başlayan 3'üncü Ulusal Yaban Hayvanları Kongresi'nde Türkiye'nin biyoçeşitlilik haritası ve Anadolu parsı ile ilgili çalışmalar ele alınıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle Van'da 3'üncü Ulusal Yaban Hayvanları Kongresi başladı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın videolu mesajıyla açılış yapılan kongrede, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürü Kadir Çokçetin önemli açıklamalarda bulundu.

Çokçetin, 'Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Veritabanı' projesi kapsamında 12 bin 141 flora, 1263 fauna olmak üzere 13 bin 404 takson tespit edildiğini, damarlı bitkiler, memeliler, kuşlar, iç su balıkları ve sürüngenler gibi çeşitli alanlarda literatür ve arazi çalışmaları yapıldığını belirtti. Elde edilen 1 milyon 900 bin veri, 'Nuh'un Gemisi' veri tabanında kayıt altına alındı ve Türkiye'nin biyoçeşitlilik haritası çıkarıldı.

Kongrede, Anadolu parsı ile ilgili çalışmalar, biyolojik çeşitliliğe dayalı geleneksel bilginin kayıt altına alınması ve şehirleşmenin etkileri gibi konular ele alındı. Van YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, önceki kongrelerin sonuç beyannamelerinde yer alan maddelerin büyük oranda hayata geçirildiğini vurguladı. 18 üniversitenin iş birliğiyle düzenlenen kongre, 80 bildiri ile Türkiye'nin yaban hayatına dair araştırmaları ve koruma stratejilerini tartışıyor.

7854-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.