Baba Parası

Bir zengin, bir fakir, bir siyahi, bir beyaz, bir profesör, bir cahil, bir köylü, bir şehirli, bir Hıristiyan, bir Müslüman kardeş olabilir mi? Eğer yakın zamanda ölen, ülkenin en zengin insanının gayri meşru çocukları ve yasal varisleri olduklarını öğrenirlerse neden olmasın? Kendilerine düşen payı almak için bekleyen kardeşler ikinci büyük şoku yaşarlar. Mirasın tamamına içlerinden sadece birisi sahip olabilecektir “en kötü olanı”. Ortada babasının mirasını koyduğu dev bir kasa vardır ve bu kasanın şifresini ancak babası gibi aç gözlü, düzenbaz, acımasız, zeki, uçarı çocuk bulabilecektir. Şifreyi bulmak için kardeşler arasında kıyasıya yarış başlar. Kardeşler, para için insanın ne kadar ileri gidebileceğinin komedisini sergilerler.

Yönetmen: Selçuk Aydemir
Oyuncular: Murat Cemcir, Deniz Barut, Ahmet Kural, Devrim Yakut, Özgür Emre Yıldırım, Rasim Öztekin, Yağmur Tanrısevsin

Ip Man 4: Final

On yılı aşkın süredir devam eden ve Doğu Dövüş Sanatları'nı beyaz perdede en iyi şekilde yansıtan, IP MAN serisinin son bölümü IP MAN 4:Final, 1 Ocak'ta vizyona girecek! Dövüş sanatını kötüye kullananlara karşı savaş açan IP MAN güç, ustalık ve tevazuyu birleştirerek bir çok öğrenci yetiştirmiş, yaşayan en büyük ustadır. Bruce Lee ile Ip Man 3'teki karşılaşmalarının ardından büyük bir merak uyandıran ikilinin arasında yaşanacaklar son bölümde tüm sorulara cevap verecek. 50 Milyon dolarlık bütçesiyle serinin son filmi IPMAN 4 Final sadece dövüş sanatlarıyla değil, yaşam felsefesiyle de tüm dünyayı etkileyen Ip Man'in aksiyon dolu son macerasını konu alıyor.

Yönetmen: Wilson Yip
Oyuncular: Scott Adkins, Donnie Yen, Kwok-Kwan Chan

Kara Noel

Hawthorne Koleji tatil için sakinleştiğinde, Riley Stone ve onun “Mu Kappa Epsilon” kız kardeşleri; atlet Marty, asi Kris ve midesine düşkün Jesse üniversitenin güz döneminin sonlanmasına özel bir parti için salonları donatmaya hazırlanırken, siyah maskeli bir sapık da bu kardeşlik kulübündeki kızları tek tek öldürmeye başlar. Kurbanların sayısı arttıkça, Riley ve ekibi, herhangi bir erkeğe güvenip güvenemeyeceklerini sorgulamaya başlar. Buna Marty’nin erkek arkadaşı Nate, Riley’nin yeni aşkı Landon ve hatta saygın Profesör Gelson da dahildir. Katil her kim ise bu kadınların hiç kimse tarafından “kurban” edilemeyeceğini de keşfetmek üzeredir...

Yönetmen: Sophia Takal
Oyuncular: Lily Donoghue, Aleyse Shannon, Imogen Poots

Aslan Parçam

Film, kalp rahatsızlığı olan Ali ve onun ameliyatı için her türlü fedakarlığı yapan ağabeyi Zekinin yaşadığı zorluk ve Trajikomik olayları ele alıyor. İstanbul'dan Antalya'ya arsa satışı için yola çıkan ağabey Zeki ve kardeşinin yolda başlarına gelenler filmin odağında yer alıyor.

Yönetmen: Okan Ege Ergüven
Oyuncular: Hacı Ali Konuk, Eyüp Ergüven, Ergin Kılıkçıer

Şuursuz Aşk

Yusuf doğuştan engelli, siyasetten asla anlamayan, tek derdi, üniversitenin kampüs girişinde simit satıp annesine ekmek götürme kavgasındadır. İhtilalin kaos ortamından nasibini alan Yusuf, gözünü açtığında artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ve hayatı bambaşka bir hal alacaktır. Yusuf, dönemin akıl ve ruh sağlığı rehabilitasyon merkezine sevk edilir. Menekşe ise uzun zamandır hastanede ve geçmişinin silinmeyen izleriyle boğuşmaktadır. Yusuf, aynı hastanede rehabilite olan Menekşe ile karşılaşır ve her ikisinin de tamamen yabancı olduğu aşk duygusuyla şuursuz bir şekilde tanışarak; yeniden doğarlar.

Yönetmen: Umut Ertek
Oyuncular: Burcu Kara, Ayşegül Günay, Ruhi Sarı, Ebru Şahin, İsmail Hacıoğlu

Küçük Joe

Küçük Joe, bilimkurguseverlere ve genetik bilimini endişeyle izleyenlere düşünmek için alan açan, insan dünyasının ötesine bakan bir hikâye. Laboratuvar ortamında genetik deneylerle yaratılan tuhaf kırmızı bitki Küçük Joe kokusuyla insanlara mutluluk verir, ama polenini ciğerine çeken bir daha aynı insan olamaz. Sürekli ilgi ve sevgi isteyen bu bitki aynı zamanda piyasa kuralları ve ahlak arasında sıkışıp kalan bir gelecek tasavvurunu sorguluyor.

Yönetmen: Jessica Hausner
Oyuncular: Kerry Fox, Emily Beecham, Ben Whishaw

Rafadan Tayfa 2: Göbeklitepe

Göbeklitepe’nin keşfi ve devamında yapılan kazılar, tüm dünyada büyük bir heyecana neden olur. Akın, gözlerin Göbeklitepe'ye çevrildiği günlerde Şanlıurfalı arkadaşı Veysi’den gizemli bir paket alır. Akın, paketin içerisinden çıkan bakır siniye anlam veremezken Veysi’den gelen bir telefon durumu daha da karmaşık bir hale getirir. Panik içerisindeki Veysi, birilerinin peşinde olduğunu söylediği sırada telefon kesilir. Tayfa’nın ilginç motiflerle süslenmiş sininin Göbeklitepe’yle ilgili olduğunu anlaması çok uzun sürmez. Göbeklitepe’nin kaşifi Başkan Amca, Kuşçu Baba’nın yakın bir arkadaşıdır. Çocuklar hep birlikte hem siniyi Başkan Amca’ya göstermek hem de Veysi’yi bulmak için İstanbul’dan Şanlıurfa’ya uzanan bir yolculuğa çıkarlar. Bir kuyruklu yıldız olan Halley’in dünyamızı ziyaret ettiği bir dönemde çocuklar, yolculuklarının fantastik bir maceraya dönüşeceğinden habersizlerdir. Ve bir de davetsiz misafirleri vardır; Patron Kazım Amca...

Yönetmen: İsmail Fidan

Barınak

Genç ve idealist Ethan, epidemi sırasında enfekte olan diğer insanları kurtarmak için ailesini geride bırakır. Kana susamış yağmacılar ve geçmişinin hayaletleri savaşırken ailesini bulmak için tekrar yola koyulur.

Yönetmen: Lilly Heart Marriott
Oyuncular: Angela Mercy Bower, Mathew Bittroff, Donald Auger

Lara

Prömiyerini yaptığı Karlovy Vary Film Festivali’ne damga vuran LARA, Jüri Özel ve Ekümenik Jüri ödüllerini kazandı. Aynı zamanda başrolündeki ünlü oyuncu Corinna Harfouch’a En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü de kazandıran yapım, ailesinin bile anlaşamadığı, tuhaf bir kadın olan Lara’nın bir gününü anlatıyor. Filmin yönetmen koltuğunda ise ilk filmi Oh Boy ile birçok ödül kazanan Jan Ole Gerster var. O gün Lara’nın 60. yaş günüdür. Aynı akşam oğlu ilk piyano konserini verecektir ancak Lara bu konsere davetli değildir. Eşiyle yıllar önce ayrılan ve yeni emekliye ayrılmış Lara’nın hayatında artık kimse kalmamıştır. Hatta oğlu bile kendisinin baskılarına dayanamayıp anneannesinin evine taşınmıştır. Lara istenilmediğini bilse de, bu özel güne kendisini dahil etmek için her şeyi yapacaktır.

Yönetmen: Jan-Ole Gerster
Oyuncular: Tom Schilling, Corinna Harfouch, Rainer Bock

Astral Boyut

Annesinin zamansız ölümü ile sarsılan Alex, babasıyla olan ilişki de bozulduktan sonra manevi bir boşluğa düşer. Alex, bir metafizik öğrencisidir ve “bilimsel” astral seyahat ile ruhunu görünmeyen bir mekânsal boyuta yansıtmayı öğrenmeye niyetlidir. Astral seyahati denemeye başlayan Alex’in bedeni, dünyaya erişmek isteyen kötü niyetli ruhlar tarafından sarılır. Alex çok geçmeden annesinin karanlık geçmişini öğrenir ve ailenin bu ruhlar tarafından kuşatılan tek üyesi olmadığını öğrenir. Kendini gölgelerden ve kötü niyetli ruhlardan kurtarması için son bir aforoz töreninden geçmelidir. Annesinin psikiyatrının ve görünmeyen varlıkları görebilen Michelle’in yardımını alan Alex, yaşadıklarının aslında bastırılmış geçmişinin bir parçası olduğunu öğrenir.

Yönetmen: Chris Mul
Oyuncular: Catherine Steadman, Damson Idris, Frank Dillane

Star Wars: Skywalker'ın Yükselişi

Kylo Ren Büyük Lider Snoke'u öldürmesinin ardından İlk Düzen'in yeni Büyük Lider'i olmuştur. Acımasız yönetiminin altında galaksi yavaş yavaş umutsuzluğa kapılmaktadır. Luke Skywalker'ın Güç'le birleşmesinden sonra Rey kendi içindeki gücü benimsemiş, onu geçmişte tutan bağlarını kesmeyi başarmıştır. Kylo Ren ve Rey'in arasındaki çatışma giderek artarken, İlk Düzen'de de içsel çalkantılar yaşanmaktadır. Güçte kalabilmek için giderek acımasızlaşan Kylo Ren, onu yenmek için sürekli çalışan Rey, tekrar ortaya çıkan Ren Şövalyeleri, Direniş'i büyütmeye çalışan Poe ve Fin, karanlığın ve aydınlığın savaşı galaksideki tüm dengeleri değiştirecektir.

Yönetmen: J. J. Abrams
Oyuncular: Adam Driver, Daisy Ridley, Mark Hamill

Kırk Yalan

Sadık, Halime’nin babasını ikna etmiştir ve sonunda sevdiği kızla evlenebilecektir. Sadık’ın çocukluk arkadaşları kutlama için düğünden önce Pınarhisar’a gelirler ve kına gecesi buluşup kendi aralarında bir kutlama yapmaya karar verirler. Masadakiler mezeleri beğenmeyince Tahsin arkadaşlarına Afrika armudu marulayı ikram eder. Marula meyvesini yiyen herkes hayatlarının en kötü ve en komik sarhoşluğunu yaşarlar. Bundan sonra Pınarhisar’da hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Yönetmen: Hamdi Alkan
Oyuncular: Ferdi Sancar, Oğuzhan Uğur, Berat Yenilmez Yenilmez, Hakan Meriçliler, Timur Acar

Mucize 2 Aşk

 İlk filmiyle gişede çok büyük bir başarı yakalayan Mahsun Kırmızıgül’ün devam filmi Mucize 2 Aşk Doğu'nun bir dağ köyünde yaşayan engelli bir genç olan Aziz ile görücü usulü evlenen Mızgin'in yaşama tutunma hikâyesini konu ediniyor. Köylerinde yaşadıkları sorunlardan yorulan çift Batı’da bir kasabaya yerleşir. Gittikleri kasabada hayat bu ikili için hiçte kolay olmayacaktır. Kötülerin ve önyargılı insanların her yerde var olduğu dünyamızda Aziz ve Mızgin kendi başlarına ayakta kalmayı, hayata tutunmayı, çabalamayı ve çalışmayı öğreneceklerdir. Aziz deliler gibi aşık olduğu karısı Mızgin için, kusurlarından ve engellerinden kurtulmak için büyük bir azimle mücadeleye başlar. Ve Aziz çok sevdiği dünyalar güzeli eşi için Mahir öğretmen ve sinemacı Bahattin yardımı ile mucizeleri birbir gerçekleştirir.

Yönetmen: Mahsun Kırmızıgül
Oyuncular: Şenay Gürler, Fikret Kuşkan, Erdal Özyağcılar, Mert Turak, Biran Damla Yılmaz, Mahsun Kırmızıgül

Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu

lkemiz ve dünya spor tarihine adını altın harflerle yazdıran, başarılarıyla Time dergisine kapak olan Naim Süleymanoğlu’nun hayatını anlatan “Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu” filmi 22 Kasım’da vizyona giriyor. Özer Feyzioğlu’nun yönetmen koltuğunda oturduğu, Barış Pirhasan’ın senaryosunu yazıp Fahir Atakoğlu’nun müziklerini yaptığı filmin yapımcılığını Dijital Sanatlar üstleniyor. Halterde aşılması güç, neredeyse imkansız başarılara imza atan, “Dünyanın En İyi Sporcusu” seçilen efsanevi halterci Naim Süleymanoğlu, kariyerine 47 Dünya Rekoru, üst üste 3farklı olimpiyatta kazandığı 3 Olimpiyat Altın Madalyası, 6 Avrupa Şampiyonluğu ile 7 tane Dünya Şampiyonluğu ve nice başarılar sığdırdı. Kendi ağırlığının 3 katından fazlasını kaldırabilen tek sporcu olarak da tarihe geçti. Dünya rekoruna ilk imzasını attığında, 15 yaşındaydı. Türkiye’ye güreş dışında olimpiyatlarda altın madalya kazandıran ilk sporcu da olan Naim Süleymanoğlu, ardında kırılması imkansız rekorlar bıraktı. Genç ve yetenekli oyuncu Hayat Van Eck’i Süleymanoğlu rolünde izleyeceğimiz “Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu” filminde , babası Süleyman Süleymanoğlu’nu Yetkin Dikinciler, annesi Hatice Süleymanoğlu’nu Selen Öztürk canlandırıyor. Gürkan Uygun’u ise Naim Süleymanoğlu’nun halter sporuna yeteneğini fark eden ve onu adım adım dünya spor arenasına taşıyan ilk antrenörü Enver Türkileri rolünde izleyeceğiz.

Yönetmen: Özer Feyzioğlu
Oyuncular: Selen Öztürk, Gürkan Uygun, Levent Ülgen, Yetkin Dikinciler, Hayat Van Eck

Recep İvedik 6

Halk kahramanımız Recep İvedik evinde televizyon izlerken, kapıya gelen postacının teslim ettiği davetiyeyi görünce çok heyecanlanır. Konya'da kuru fasulye festivaline davet edilen Recep, vakit kaybetmeden en yakın arkadaşı Nurullah'ı da yanına alıp yola çıkmak ister. Ancak henüz gezi başlamadan talihsizlikler başlar ve seyahat acentesinin hatası sonucu Recep ve Nurullah kendilerini Konya yerine Kenya’da bulurlar. Kenya’ya vardıktan sonra tek amaçları Türkiye’ye geri dönmek olan iki kafadar için artık heyecan dolu bir macera başlamıştır. Afrika’nın uçsuz bucaksız vahşi bozkırlarında Recep ve Nurullah, ne olduğunu anlayamadan iki düşman yerli kabilenin arasında kalırlar. Bu alışık olmadığı vahşi dünyada karşılaştığı tüm zorluklara karşı kendine has yöntemleriyle mücadele eden Recep’in başına yine birbirinden ilginç ve komik olaylar gelecektir. Şahan Gökbakar'ın yarattığı rekortmen Recep İvedik serisinin yeni filmi, izleyicilerine her zamanki gibi bol kahkaha ve eğlenceli vakit geçirme garantisi veriyor.

Yönetmen: Togan Gökbakar
Oyuncular: Şahan Gökbakar

7. Koğuştaki Mucize

 1983 yılında bir Ege kasabasında sıkıyönetim komutanının kızının ölümü üzerine küçük kızı ve babaannesiyle yaşayan Memo idam cezasına çarptırılır. Herkes adalet peşindeyken Memo ve kızı Ova'nın tek isteği birbirlerine kavuşmaktır. Adaletin gerçekleşmesi için ise bir mucize gerekmektedir.

Yönetmen: Mehmet Ada Öztekin
Oyuncular: Aras Bulut İynemli, Deniz Baysal, İlker Aksum, Mesut Akusta, Nisa Sofiya Aksongur

Editör: TE Bilişim