12 Eylül döneminde cezaevlerinde yatan 28 şairin şiirlerinden oluşan “Yusufiyeli Şairler Seçkisi” isimli kitabın tanıtım toplantısı İstanbul’da yapıldı.

Recep Küçükizsiz ve Celalettin Kurt tarafından hazırlanan “Yusufiyeli Şairler Seçkisi” kitabın tanıtım toplantısında kitapta şiirleri bulunan Yusufiyeli şairler bir araya gelerek eski günleri andılar.

12 Ekim 2019 tarihinde Şişli Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi'nde gerçekleştirilen toplantıda bu davada ülkücü şehitler, gazilerin yanı sıra başbuğ Alpaslan Türkeş, şehit Muhsin Yazıcıoğlu, Abdurrahim Karakoç, Ozan Arif gibi ülkü beyleri de hayırla yad edildi.

“Yusufiyeli Şairler Seçkisi” isimli kitapta her şairin biyografisi ile birlikte beş şiiri yer aldı. Kitapta şiirleri yer alan şairlerin isimleri ise şöyle:

Abdurrahim Karakoç, Alişan Satılmış, Ahmet Tevfik Ozan, Ali Asker Torun, Ahmet Caniklioğlu, Aydın Özhan, Celalettin Kurt, Cevdet Çankaya, Hüdai Kuş, İsmail Ak, İrfan Çep, İrfan Sönmez, Kadir Durak, Lütfi Kireçci, Lütfü Şehsuvaroğlu, Mehmet Karanfil, Muhsin Yazıcıoğlu, Mustafa Yenişeker, Özdemir Taşan, Recep Küçükizsiz, Resul Şahin, Selim Tunçbilek, Selim Çoraklı, Suat Günel, Süleyman Ağa Baydili, Süleyman Kalaycı, Şükrü Işık, Yusuf Akgül, Yüksel Akçayır…”

Yusufiyeli Şairler buluşmasında kitapta yer alan şairler şiirlerini okuduğu gibi toplantıya katılanlar da kendi şiirlerini seslendirme imkânı buldu.

Kitapta yer alan şairler toplu resim de çektirdi ve hep bir ağızdan “Çırpınırdın Karadeniz” marşını söyleyerek eski Yusufiye günlerini andılar.

CHP İl başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun çelenk gönderdiği toplantıya İYİ Parti İstanbul İl Başkanı da katıldı.

Toplantının en ironik yönü ise salonun adının Nazım Hikmet olması, Canan Kaftancıoğlu gibi ülkücü düşmanı birinin çelenk göndermesi, MHP ve Ülkü Ocaklarından hiçbir katılımın olmamasıydı.

Editör: TE Bilişim