Türkiye ve İslam dünyasından birçok ülke skandal olaya sesiz kalmazken İsveç Başbakanı Ulf Kristersson sessizliğini bozdu. Kristersson sosyal medya hesabından "İfade özgürlüğü demokrasinin temel bir parçasıdır. Ancak bir şeyin yasal olması mutlaka uygun olduğu anlamına gelmez. Pek çok kişi için kutsal olan bir kitabı yakmak son derece saygısız bir davranıştır." dedi.

Aşırı sağcı politikacı Rasmus Paludan, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde infial uyandıran eylemini tekrarlayarak yine Kur'an-ı Kerim yaktı. Paludan'ın skandal eyleminin ardından dünya ayağa kalktı. Başta Türkiye olmak üzere Ürdün, Kuveyt, Suudi Arabistan, Pakistan ve İsveç de skandal olaya tepki gösterdi.

Başbakandan ilk açıklama

Gözlerin çevrildiği ve polisin skandal olaya onay verdiği İsveç'te ise Başbakan Ulf Kristersson sessizliğini bozdu. Kristersson sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: "İfade özgürlüğü demokrasinin temel bir parçasıdır. Ancak bir şeyin yasal olması mutlaka uygun olduğu anlamına gelmez. Pek çok kişi için kutsal olan bir kitabı yakmak son derece saygısız bir davranıştır. Bugün Stockholm'de yaşananlardan rahatsız olan tüm Müslümanlara sempatimi iletiyorum."

isveç-1

Editör: Bumin Kağan Muti