Kurban Bayramı tatili için geri sayım başlarken, özel sektör ve kamu kurumu çalışanları bayram tatilinin kaç gün süreceğini merak ediyor. Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı Beştepe’de dün gerçekleştirildi. Alınan kararlar ise canlı yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Bayram bu yıl 16, 17, 18, 19 Haziran tarihlerine denk gelirken Kurban Bayramı tatilinin süresi uzatıldı. Kurban Bayramı tatili boyunca kamu kurumlarının tamamı kapalı olacak. İdari izin kararının alınmasının ardından gözler özel sektöre çevrildi. Kurban Bayramı’nın bir gün öncesi arefe olurken yarım gün kabul ediliyor. Peki, Kurban Bayramı tatili 9 gün mü, idari izin kimleri kapsıyor? İşte yapılan açıklamanın detayları…

Kurban Bayramı Tatili 9 Gün Mü Oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "Kamu çalışanlarımız için 16 Haziran Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı sonrasındaki iki günlük süreyi de idari izin kapsamına aldık. Böylelikle perşembe ve cuma günlerini de bayram tatiline ekleyerek 9 günlük bir tatil imkanı sağlamış oluyoruz. Kurban Bayramı'nın şimdiden milletimiz, İslam dünyası ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun," ifadelerini kullandı.

Özel Sektör İdari İzinden Yararlanıyor Mu?

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda tatil idari izinle birlikte 9 güne uzatılmıştı. İdari izin, 657 sayılı kanun kapsamında yer alan devlet memurları için geçerli oluyor. Özel sektör ise idari izinden yararlanmıyor. İdari izin ilan edilmesi durumunda bayram tatili sadece memurlar için 9 gün olacak.

Eylem Tok'un iade kararı yazıldı Eylem Tok'un iade kararı yazıldı

Bayram Tatili Hangi Günler Olacak?

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılmasının ardından takvim belli oldu. Bayram sonrasındaki perşembe ve cuma günleri de tatile dahil edildi.

  • Kurban Bayramı arefe günü: 15 Haziran Cumartesi
  • Kurban Bayramı 1. günü: 16 Haziran Pazar
  • Kurban Bayramı 2. günü: 17 Haziran Pazartesi
  • Kurban Bayramı 3. günü: 18 Haziran Salı
  • Kurban Bayramı 4. günü (son): 19 Haziran Çarşamba
  • Tatilin devamı: 20 Haziran Perşembe, 21 Haziran Cuma, 22 Haziran Cumartesi, 23 Haziran Pazar

Bayram Tatilinde Nereler Kapalı?

Kurban Bayramı tatili boyunca resmi kurumların tamamı kapalı olacak. Memurlar izinli olduğundan kamu bankaları, noterler, kaymakamlıklar, valilikler, belediyeler vs. hizmet vermeyecek. Kamu bankalarının yanı sıra özel bankalar ve borsa faaliyetlerine ara verecek. Hastanelerin acil servisleri dışındaki bölümleri kapalı olurken eczaneler ise nöbet sistemine uygun çalışacak. Okullar ise bayram tatilinde yaz tatilinde olduğundan öğrenciler ek olarak tatil yapamayacak.

Editör: Habererk Com