Bizim yaşlarda olan Ülkücüler iyi bilirler Koray AYDIN ve Musavat DERVİŞOĞLU kaos dönemlerinde ortaya çıkıp köşe başı tutmak için kurultaylarda genel başkan adayı olurlar. 

Bu dün MHP'de böyley idi bugün de İYİ partide devam ediyor.! 

İYİ parti kuruluş çalışmalarında Meral AKŞENER'in gölgesinde yer tutan bu iki isim 2017 yılında kurulan İYİ parti de partinin en önemli iki genel başkan yardımcılığı koltuğuna oturmuş, 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerin de kurucu genel başkan Meral AKŞENER'i Cumhurbaşkanı adayı olmasını sağlayan başrol oyuncularıydı.!!!

Meral AKŞENER'in Cumhurbaşkanı adayı olarak İYİ partinin aldığı OY oranından daha az OY alıp genel başkanlığının tartışılmasında sessiz kalmışlar Meral AKŞENER'in aldığı İSTİFA kararını geri çekmesinde Lütfü TÜRKAN kadar rol üstlenmemişlerdi.!

2019 yerel seçimlerde İYİ partinin CHP ile ittifak teklifi sırasında yine bu ikili başroldeydiler, Koray AYDIN Teşkilat işleri, Musavat DERVİŞOĞLU'da Yerel seçimlerden sorumlu genel başkan yardımcılarıydı!

2019 Yerel seçimlerinde CHP ile yapılan ittifak görüşmelerinde tam yetkiliydiler ve yerel seçimlerde gösterilecek adayların, paylaşılan il ve ilçe belediyelerinin belirlenmesinde önemli rol üstlendikleri ve alınan sonuçlar unutmamalıdır.!

2019 Yerel seçimlerden sonraki yapılan değerlendirmelerde İYİ partinin CHP'ye "çırak"çıktığı ortak görüşü hakim olmuş önce Ümit ÖZDAĞ daha sonra Koray AYDIN görevlerinden İSTİFA etmiş Musavat DERVİŞOĞLU'da grup başkan vekili olarak mecliste görev almıştı. 

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bu ikili gelişmeleri uzaktan izlemiş kamuoyuna dönük bir görüş bildirmemiş yaşanan gelişmeler karşısında Meral AKŞENER'e yeterli desteği verdikleri görülmemişti. 

Her iki isim 2023 Milletvekili seçimlerinde seçildikten sonra genel merkez de görev almamış mecliste grup başkan vekili olarak görev almışlardı.

2024 yerel seçimlerde GİK üyeleri toplantılarına grup başkan vekili olarak katılmalarına rağmen İYİ partinin tek başına seçimlere katılma kararı hakkında hiç bir açıklama, yorum yaptıkları görülmemiş olmasına rağmen 1 Nisan yerel seçim başarısızlığı sonrası Meral AKŞENER'in kongrede aday olmayacağım açıklamasının ardından genel başkanlığa aday olan Koray AYDIN tek başına seçimlere girmemiz doğru değildi açıklaması 31 Mart'ta alınan sonuçtan memnun olmayanlara göz kırpmaktan başka bir anlam ifade etmiyordu.!

Bu kongre simsaraları bir çok kongre öncesi kendilerini pazara çıkartıp daha sonra genel başkan olan kişinin a takımda yer almayı başaran gölge başkan olmayı başarabilmiş ikilidir. 

27 Nisan'da aday olmayacağını açıklayan Meral AKŞENER'i duyan bu ikili tekrar sahneye çıkıp kendilerini yeniden biz de varız diyerek aday adayı olacaklara göz kırpmaktadılar. 

Bilinen bir söz var "Eski kumaştan yeni elbise olmaz" bu ikiliden de genel başkan olmaz. 

Musavat DERVİŞOĞLU'na nazaran Koray AYDIN'ın İYİ parti içinde taraftarları olduğunu biliyoruz. 

Taraftarı olan arkadaşlara sormak istediğim Koray AYDIN ne zaman bir lider gibi davrandı.? 

Zafer Partisi MHP'yi övdü Zafer Partisi MHP'yi övdü

Kendisine destek veren arkadaşları görevlerinden alınıp kıyıma uğrarken ne zaman sahip çıktı.? 

İYİ bir teşkilatçı olduğuna şüphe yok.! 

Fakat MHP'de olduğu gibi İYİ partide de hep ikinci adam rolünden öteye geçemedi. 

Bu ikilinin kurultaylarda aday olduğu dönemleri ve kongre sonrası yaşananları bildiğim için bu yazımda bunları hatırlatıp 27 Nisan'da değerlendirilmesini istedim. 

Ama Afyon Çalıştayı sonrası İSTİFA kararı alan Meral AKŞENER'i vaz geçirmek için daha önce gayret sarf eden gruplar şimdi daha da saflarını sıklaştırıp bu konuda girişimlerde bulanacaklardır.

Meral AKŞENER' siz bir İYİ parti seçmene umut olur mu bunu da zaman gösterecek.

Ama Musavat DERVİŞOĞLU ve Koray AYDIN'ın genel başkan olması halinde İYİ parti iktidarı hedeflemekten çok pazarlıkların partisi olur. 

Bu ikili artık meclisteki sıralarında oturtup genç vizyoner, aksiyon sahibi, bilgi birikimi ile birleştirici bütünleştirici teşkilatların her kademesinde yer almış Av Mehmet Tolga AKALIN ile yenilenecek parti yönetimin ( ak saçlı ) görevini üstlenme zamanları geldiğini düşünüyorum.

Millete bir umut olarak kurulan İYİ parti yaşadığı talihsizlikler karşısında aradığı başarıyı gerçekleştiremedi. 

İYİ Partinin yeniden topluma bir umut olabilmesi için kişisel hırslardan uzak herkesimi kucaklayan bir kongre gerçekleştirmesi temennimdir.

Takdir her zaman olduğu gibi okuyucularındır.

Süleyman Topbaş

Editör: Habererk Com