Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Nur Aktaş Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Hüseyin Turan isimli sanatçıyı konser programımızdan çıkarmış bulunuyoruz dedi.

Açıklamasında; 61. Bursa Festivali’nin anlaşmaları Bursa Kültür Sanat Turizm Vakfı tarafından seçimden aylar önce gerçekleştirilmişti. Ancak seçim sürecinde ve sonrasında bazı sanatçıların toplumumuzu ayrıştırıcı, değerlerimize saygısızlık yaptığı açıklamalarını gördüğümüzde, buna tepkisiz kalmamız beklenemezdi. Bu nedenle daha önce Melike Şahin konserini iptal etmiştik. Bugün de Hüseyin Turan isimli sanatçıyı konser programımızdan çıkarmış bulunuyoruz. Kültür sanat çalışmalarımızda Millî İradeye ve toplumun değerlerine saygı gösteren sanatçılarla yolumuza devam edeceğimizi bir kez daha belirtmek isterim...dedi.

Ekran görüntüsü 2023-06-19 002643

Hüseyin Turan isimli sanatçı ise konu ile ilgili attığı twette;
29 temmuz Bursa'da uluslararası festivalde sahneye çıkacaktım. Daha önce katıldığım bir festivaldir. Trol dediğimiz cahil ve kinci sürü, benim tweetlerimi gerekçe göstererek,organizasyona baskı yaparak engelletmişler. Paylaşımlarımın doğruluğu kanıtlanmıştır.''Benim için madalyadır''. açıklamasını yaptı ve teşekkür ederim dedi

turan

Editör: Habererk Com