Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya G.nin kızı H.K.G.'yi henüz 6 yaşındaki kızının imam nikahıyla evlendirilmesi büyük tepki çekti. Çocuğun cinsel istismara uğradığının ortaya çıkması infial yaşattı. Yaşanan duruma liderlerden tepki geldi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "“6 yaşında çocuk! Bunu yapan, buna göz yuman, bunun sistemini kuran şerefsizdir ve haysiyetsizdir! Şerefsiz ve haysiyetsiz muamelesi de görecektir! Hak ettiğinizi bulacaksınız” dedi. İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Bu alçaklığın örtbas edilmesine asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu. DEVA Partisi lideri Ali Babacan, "6 yaşındaki çocuğu istismar etmek alçaklıktır, zulümdür." ifadelerini kullandı. Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu da "6 yaşında bir kız çocuğuna cinsel dürtüyle yaklaşmak ağır bir insanlık suçudur." şeklinde açıklama yaptı.

vdvdv.jpg

Kemal Kılıçdaroğlu, Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken ‘imam nikahıyla evlendirmesine’, sosyal medya hesabında bugün yaptığı paylaşımla tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“6 yaşında çocuk! Bunu yapan, buna göz yuman, bunun sistemini kuran şerefsizdir ve haysiyetsizdir! Şerefsiz ve haysiyetsiz muamelesi de görecektir! Hak ettiğinizi bulacaksınız!”

Kemal Kılıçdaroğlu, çocuk istismarına ilişkin 20 Şubat 2018 tarihinde yaptığı paylaşımı da anımsattı. Kılıçdaroğlu, o paylaşımında da şöyle demişti:

“‘6 yaşındaki çocukla evlenilebilir’ diye fetva veren ve bu fetvayı verenleri destekleyen iktidara oy vermek, evlatlarımızı karanlık bir geleceğe mahkum etmek demektir. Çocuklarımız için, gelin Türkiye'yi birlikte aydınlığa çıkaralım.”

"ÖRTBAS EDİLMESİNE ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ!"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sosyal medya hesabı üzerinden duruma tepki gösterdi. Akşener paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Dini bir cemaatin kisvesi altında, 6 yaşındaki küçücük bir çocuğumuza yaşatılanlar; Büyük bir sapkınlıktır, çürümüşlüktür ve düpedüz tecavüzdür! Bu alçaklığın örtbas edilmesine asla izin vermeyeceğiz! Evlatlarımızı tüm kirli ellerden her daim koruyacağız!

"ALÇAKLIKTIR, ZULÜMDÜR"

DEVA Partisi lideri Ali Babacan da konuyla ilgili sosyal medya hesabı Twitter'dan tepki gösterdi. Babacan, "6 yaşındaki çocuğu istismar etmek alçaklıktır, zulümdür. Bunun adı açıkça tecavüzdür. Biz var gücümüzle adalet arayan H.K.G.’nin yanındayız. Çocuk istismarı bu topraklardan silinene kadar da mücadelemizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

"BU KONU DERHAL AYDINLATILMALI"

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu konuya ilişkin Twitter'dan yaptığı açıklamasında "6 yaşında bir kız çocuğuna cinsel dürtüyle yaklaşmak ağır bir insanlık suçudur. Bu konu derhal aydınlatılmalı, akıllarını ve vicdanlarını yitirerek bu suça ortak olan sorumlular en ağır şekilde cezalandırılmalıdır." dedi.

GÜMÜŞEL'DEN AÇIKLAMA

İddiaların odağındaki isim Yusuf Ziya Gümüşel ise çıkan haberlere ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada söz konusu haberin "İslami değer ve yargılara sahip insanları tahkir etmeye yönelik tezgahlanmış bir projenin ürünü" olduğu belirtilirken, H.K.G.'nin 'psikolojik sıkıntılar' yaşadığı iddia edildi.

NE OLMUŞTU?

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G. babasının kendisini 6 yaşında imam nikahıyla ‘evlendirdiğini’, çocukluğunda her gün cinsel istismara uğradığını söyleyerek şikayetçi olmuştu.

Editör: Muharrem Kılı