Gaziosmanpaşa’da bulunan lüks bir rezidansta, Ersin Öztürk (64), 1. katta arızalanan asansörden kurtarılmaya çalışıldığı sırada yaklaşık 30 metreden eksi 5. kat boşluğuna düşerek hayatını kaybetti. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 3 saatlik çalışması sonucu Öztürk'ün cansız bedeni çıkarıldı. Bina sakinleri, aynı asansörün daha önce de arıza yaptığını söyledi.

Olay, saat 23.15 sıralarında Karadeniz Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Ersin Öztürk yaşadığı rezidansın eksi 1. katından bindiği asansör, 1. kata gelince arıza yaptı. Asansörün arızasını fark eden görevliler durumu rezidansın teknik servis çalışanlarına bildirdi. Teknik servis ekibi, Öztürk'ü kurtarmak için çalışma başlattı.

Teknik servis ekiplerinin kurtarma çalışmaları sırasında, Öztürk 1. katta duran asansör kabininden çıkmak istediği esnada, henüz bilinmeyen bir nedenle yaklaşık 30 metreden eksi 5. katın asansör boşluğuna düştü. Güvenlik görevlileri durumu itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İtfaiye ekipleri, yaklaşık 3 saatlik bir çalışma sonucu Öztürk'ün cansız bedenini asansör boşluğundan çıkardı. Öztürk'ün olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi ve cenazesi Yenibosna Adli Tıp morguna kaldırıldı.

İhmalkarlık İddiaları

Olay yerindeki güvenlik kameralarını izleyen polis ekipleri, rezidansta ve düşen asansörde incelemeler yaptı. Olay anında orada bulunan ve ismi öğrenilemeyen bir teknik personel ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Aynı rezidansta yaşayan Bayram Kocaman, "Asansörlerin daha önce de bozulması ve durması gibi birçok olay yaşandı. Bakımlar yapılmıyor. Bu kazanın olduğu blokta bir gün önce, 'Bu asansörlerin bakımı yapılmamış mıydı? Sürekli ses geliyor' şeklinde bir mesaj yazılmıştı. Bir gün sonra bu olay gerçekleşti. Bu kaza geliyorum dedi. Sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz. Site sakinleri çok tedirgin" dedi.

Ersin Öztürk ile aynı blokta yaşayan Özkan Güldalı ise, "Aynı blokta oturuyorum. Diğer blokların asansörlerini kullanmamız yasak. Olaydan 10-15 dakika önce bu asansörü ben de kullandım. Kaza benim de başıma gelebilirdi. Sorumlulardan şikayetçiyiz, ihmal var. Zaten asansör yeşil etiketten mavi etikete düşmüş. Müthiş bir ihmalkarlık var. Verilmiş sadakamız varmış" diye konuştu.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Editör: Habererk Com