Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan atama kararına göre, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan görevden affını istedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu talebi kabul etti ve yerine Elvan'ın yardımcısı Nureddin Nebati'yi atadı.

MUHALEFETTEN İLK TEPKİ GELDİ!

Alınan kararın ardından CHP’den ilk açıklama geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, “Merkez Bankası kasasından döviz bozdurup doları dizginlemeye çalışırken, hop bir gece yarısı operasyonuyla bir bakan gidip, bir bakan geliyor. Söylediğiniz gibi her şey yolundaysa neden piyasayı tedirgin ediyorsunuz? Yok değilse sorumlusu kim?” ifadelerini kullandı.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, sosyal medya paylaşımında görev değişikliği kararını, “Sonunda adını koydunuz; Maliye ve Hazine Bakanlığını, şube müdürlüğü düzeyine indirdiniz!” ifadeleriyle yorumladı.

DOLAR FIRLADI!

Lütfi Elvan'ın 'görevden af' talebinin ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı'na dün gece Nureddin Nebati'nin atanması ile piyasalar güne ekside başladı. Dünkü kapanışta fiyatı 13,26 lira olan dolar, 13,48’e yükseldi.

ÇİÇEĞİ BURNUNDAKİ BAKAN NUREDDİN NEBATİ’DEN İLK AÇIKLAMA!

Lütfi Elvan’ın “af istemesi” ve Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan tarafından affın kabul edilip onaylanmasından sonra Hazine ve Maliye Bakanlığı’na atanan Nureddin Nebati’den ilk mesaj geldi.

Nebati, sabaha karşı 03.30 sıralarında Twitter hesabından paylaştığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

“Rabbim, kolaylaştır, zorlaştırma, Rabbim hayırla sonuçlandır. İşimizde bize doğruluk ver, bizi muvaffak kıl. Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsımı layık gördüğü Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini hayırla ifa etmeyi, bize gösterdiği güvene layık olmayı Rabbim nasip etsin inşallah”

DİĞER YANDAN YENİ BAKAN NUREDDİN NEBATİ'NİN FETÖ ELEBAŞISI GÜLEN'LE OLAN RESİMLERİ SOSYAL MEDYADA ÇOKÇA PAYLAŞILDI!

Editör: TE Bilişim