Seçim kararı verilmiş, oy pusulaları ve partilerin pusuladaki yerleri belirtilmiş, tam baskıya gönderilirken, YSK, ben kural değişikliğine gidiyorum diyor.

Şöyleki; İyi Parti ve CHP 16 ilde fermuar usulü seçime girme kararı almışlardı. Bu partilerin ortak ismi zaten “Millet İttifakı”ile anılmakta idi. Ama YSK ne diyor? Hayır siz bu 16 İlde “Millet İttifakı” adını kullanamazsınız diyor.

YSK kanun yapıcı bir kurum değildir. Mevcut “Partiler Yasası ve Seçim Yasası” ile tespit edilen kural ve kaideleri uygulamakla yükümlü bir kurumdur.

Yasada olmayan bir kuralı ilave edemez. Yetkisinde olmayan bir kuralı hiç uygulayamaz. İhdas edemez. Ama tek adam rejiminde bu tür absürtlüklere yakın tarihimizde de yaşamadık mı? 2017 halk oylamasında 2.5 milyon mühürsüz oyları geçerli saymadı mı? Alnının akıyla İstanbul seçimlerini kazanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ikinci bir seçime mecbur bırakmadılar mı? O seçimle ilgili tüm iddia ve davalar fiyasko ile sonuçlanmadı mı?

Başka bir tuzak ise deprem bölgesinden başka şehirlere göç eden seçmenlerin bölgelerine gelmelerini engellemek istiyorlar. Hatay Havaalanı 17 Mayıs’a kadar dolu gelen uçaklara kapatılıyor. Uçaklar alandan dolu olarak kalkabilecek ama dolu olarak havaalanına inemeyecekler. Konuyu biraz daha açacak olursak. Seçimlerde bölgesine uçakla gelmek isteyenleri engellemek üzere alınmış bir karardır. Acaba karayolu ile gelecekleri de bir engelleme kuralı getirilecek mi diye düşünmeden edemiyor insan.

Yazımın başlığında Yaslı Bayram dedim. 44 yıllık eşim, yol arkadaşım ve ülküdaşım Müjgan Tomakin, 17 Ocak 2023 tarihinde Rahmeti Rahman’a kavuşmuştu. Onun yokluğunda ilk bayram kutluyoruz. Ne kadar kutlama denirse.  Üzüntümü ifade edemiyorum. Onsuz ilk bayramımız olduğu için anmadan da geçemezdim. Bu konuyu daha fazla kanatarak ajite etmekte istemiyorum. Bu vesile ile tüm okuyucularımın mübarek Ramazan Bayramını kutluyorum.

NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE, VE DİYEBİLENE