Ankara'daki bombalı saldırıda 95 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce yaralı var. Başkent'te barış mitingi öncesindeki katliam ülkeyi yasa boğdu. Oyuncu, şarkıcı, yazar, sanat camiasından isimler de Türkiye'nin acısına sessiz kalmadı. Teröre lanet okudu, tepkilerini sosyal medya üzerinden dile getirdi. Ünlü isimlerin paylaşımları ise şöyle: 

Demet Akbağ:‘Sözün bittiği yer' dedik ama o yere hâlâ varmış değiliz ne yazık, ne acı, ne korkunç. Barış pankartı ile ölü taşınıyor, Allah'ım inanamıyorum, nasıl bir ülke olduk biz, nasıl?

Cem Yılmaz:Başımız sağ olsun. Teröre, insan hayatını hiçe sayan her fikre lanet olsun.

Ahmet Ümit:Ankara katliamının sorumluları, Suruç katliamının katillerini yakalamayanlardır… Tarih, eli kanlı katiller diye yazacak sizi...

Halit Ergenç:Terörden ve ölümden beslenen her zihniyete lanet olsun... Gencecik canlardan, yaşamaktan, umuttan ve barıştan daha kıymetli ne var?

Haluk Bilginer:Barış mitinginde bomba patlatan hangi alçak ya da alçaklar olabilir? Bir düşünün... Barış kimin, kimlerin işine gelmez? Lanet olsun size!..

Arzum Onan:Nasıl hain, nasıl kalleşçe! Mitingin adı barış be! Bildiğim bütün bedduaları ediyorum…

Emre Kınay:Terör aşağılık bir korkutarak menfaat sağlama mekanizmasıdır. Bunu devreye sokan herkesi lanetliyorum #barışkazanacak

Mert Fırat:Suruç'un bombacılarının ortaya çıkarılmamasının sebebi buymuş demek ki. Daha çıkaracakları savaş, alacakları canlar, ağlatacakları analar var.

Ahmet Mümtaz Taylan:Bu katliam; planlayan, yaptıran, çanak tutan, bu acıdan nemalanmayı hesaplayan alçaklara da yaşanacak, sömürecek bir ülke bırakmayacak. Ah!

Sunay Akın:Üstünde “Barış” yazan bir pankart kefen oluyorsa, bu katliamın faili savaşta akan insan kanıyla beslenen vampirlerdir. #BarısKazanacak

Mahsun Kırmızıgül:Lanet olsun size ey katiller! Nefsine yenik düşenler! Savaşın yanında yer alanlar! Siz ne yaparsanız yapın inadına DEMOKRASİ, inadına BARIŞ. Yazık, günah bu ülkeye, yaşanılan bu acıları, insanlarımız hak etmiyor. Terörün her türlüsünü lanetliyorum.

Tansel Öngel:Ankara kan revan! Haber yok, ambulans yok, vicdan yok! İnsanlık yok! Ankara'da kan ihtiyacı, Türkiye genelinde akıl, vicdan, basiret ihtiyacı var. Çok acil! Kan döken bunun cezasını çekmedikçe daha çok acı çekeriz!

Rojda Demirer:Barış bombalandı. İnsanlar #barış isterken ölüyor, nasıl bir ülke olduk biz?

Sarp Akkaya:İnsanlar halay çekerken bomba patlatmak... Sebep olanlar bunun hesabını vermeli...

Harun Tekin:Bu patlamanın arkasında hangi iblis varsa kendisi ve hikayesi tarihe hak ettiği ve en korktuğu şekilde geçsin.

Belçim Bilgin Erdoğan: İnsanlık öldü... Allah yardımcımız olsun!

Şebnem Bozoklu:Bu memleketi barış kurtaracak! Başkenti kana bulayanlara lanet olsun! #terörelanetolsun #BarışaİhtiyacımızVar

Seda Bakan Erel:Yeter! Yeter! Yeter! Niye durmuyor? Neden durdurulamıyor, barışı kim istemiyor!!! Yazıklar olsun...

Selçuk Yöntem:Bu ne vahşettir, bu nasıl insanlıktır. Lanet olsun bunu yapanlara.

Ferhat Göçer:Bir vatanda huzurla, kardeşçe, yaşama hakkımızı elimizden almaya çalışana... Terörü yapana... Terörü destekleyene... Terör üzerinden siyaset yapana lanet olsun.. Ülkemizin başı sağ olsun..

Erhan Yazıcıoğlu:Yazıklar olsun. Terör meraklısı pislikler, ölmek için yalvarırsınız inşallah. Size insan diyenin!

Hülya Koçyiğit: Bu faciada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine baş sağlığı diliyorum. Acımız çok derin ama hiç kimsenin gücü, birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi, memleketimizi bölmeye yetmeyecek.

Tiyatrolar, konserler, etkinlikler iptal

-Ankara'daki terör saldırısının ardından tiyatro, konser ve etkinlik iptalleri yaşandı. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü (DTGM), hafta sonu tüm oyun ve turnelerin iptal edildiğini duyurdu. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü de hafta sonu gerçekleştirileceği Açılış Gösterisi Konseri'ni ileri bir tarihe erteledi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Senfoni Orkestrası dün akşam sahneleyeceği etkinlikleri iptal etti. Babylon Bomonti ise dün akşam yapılması planlanan Kölsch (DJ Set) etkinliğini ileri bir tarihe erteledi. Kültür-Sanat

Editör: TE Bilişim