İddiaya göre; dün gece eski eşi Hande Bermek’in Bodrum’un Gündoğan Mahallesi’nde bulunan evine zorla giren Murat Başoğlu önce Hande Bermek ve yanındaki hizmetlisi ile tartıştı. Bu sırada evde bulunduğu öğrenilen 47 yaşındaki Emre Sönmez de Murat Başoğlu’nu uyarıp tartışmaya dahil olunca olay büyüdü. İhbar üzerine jandarma ekipleri, Murat Başoğlu’nu eski eşinin evinde gözaltına alıp karakola götürdü. Sabaha kadar nezarethanede tutulduğu öğrenilen Başoğlu, sabah saatlerinde adliyeye getirildi.

Jandarma ekiplerinin gazetecilerin görüntü almasını engellemek için koşarak adliyeye soktuğu Başoğlu’nun başını kapüşon ile örtmesi ve burnundaki bandaj dikkat çekti. Savcılığa çıkarılan Murat Başoğlu hakkında adliyedeki işlemlerin ardından 6284 sayılı ‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’ kapsamında 3 ay süreyle önleyici tedbir uygulanmasına karar veridi. ’Konut Dokunulmazlığı İhlali’ suçundan da işlem yapılan Murat Başoğlu, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Jandarma tarafından adliyeye getirilen Murat Başoğlu, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıktan sonra da özel durumlarda kullanılan adliyenin arka kapısından salıverilerek kendisini bekleyen araç ile adliyeden ayrıldı.

Kaynak: iha