İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, YSK üyelerine hakaret iddiasıyla açılan dava bugün de devam etti. 4 yıl 1 aya kadar hapsi ve siyasi yasak getirilmesi istenen İmamoğlu için mahkemenin verdiği ara kararda dinlenmemiş olan tanıkların dinlenmesine gerek olmadığına hüküm verdi.

Anadolu Adalet Sarayı'nda görülen davada Fox Tv muhabiri Gülşah İnce tanık olarak dinlendi. Tanık olarak dinlenmesi beklenen Murat Ongun'un ise Covid olduğu bildirildi. İnce, ifadesinde FOX TV muhabiri olarak olay yerinde bulunduğunu belirterek, "Görüntülerde ayan beyan ortada. Ham görüntüleri ve haberi size gönderdim. Sayın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisi hakkında sarf ettiği sözleri tırnak içinde alıntılayarak aynen İmamoğlu’na sordum. O da yanıt verdi. Başka TV kanalları da vardı." dedi.

İnce, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın avukatı Gökhan Günaydın'ın "İmamoğlu sözlerine 'Lafa bakarım laf mı diye, söyleyene bakarım adam mı?' diye başladı. Siz soruyu nasıl sordunuz?" sorusuna "Sayın İçişleri Bakanı’nın bu sabah size söylediği... diyerek soruya başladım" yanıtını verdi.

Bu sırada hakim, "Bu sözün muhatabı belli" dedi.

Avukat: "Kayda geçirin ozaman" dedi.

Hakim 'Bu dünyada lafa bakarım laf mı diye söyleyene bakarım adam mı diye' sözlerinin Soylu'ya dendiği söylemeyen varsa buraya gelsin" dedi.

Ekrem İmamoğlu davasında savcı dinlenmemiş olan tanıkların dinlenmesine gerek olmadığını talep etti.

Mahkeme başkanı ara karar verdi ve hazır olmayan tanıkların dinlenmemesinin kabulüne karar verdi.

Avukatlar Mahkeme yargıcı hakkında reddi hakim talebinde bulundu.

Talep reddedildi.

ADLİYE ÖNÜNDE GÖSTERİYE YASAK

Adliye önüne bariyerler kuruldu, içeriye kameralar alınmıyor. TOMA'lar bekliyor. Kartal Kaymakamlığı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Anadolu Adliyesi'ndeki duruşması nedeniyle 'toplanma, basın açıklaması ve gösteri yürüyüşü' yapmayı yasakladı.

"BÖYLE BİR YARGILAMA OLAMAZ, ŞAKA GİBİ"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu sabah FOX TV'de İlker Karagöz'ün sunduğu Çalar Saat programında konuk oldu. 

Ekrem İmamoğlu, hakkında hapis cezası istenen ve bugün görülecek olan davayla ilgili, "Beni zerre ilgilendirmiyor. Ne faydası ne zararı ama şu mahkemeden utanç duyuyorum. Böyle bir yargılama olamaz. Şaka gibi. Trajikomik bir durum" dedi.

NE OLMUŞTU?

Bakan Süleyman Soylu Strasbourg'da temaslarda bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için, "Avrupa Parlamentosu'na gidip, Türkiye'ye gidip şikayet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek." dedi. İmamoğlu'nun yanıtı gecikmedi. İBB Başkanı İmamoğlu "31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır." demişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki “ahmak” tartışması ardından, YSK’ya yönelik hakaret edildiği Ekrem İmamoğlu'na iddiasıyla dava açılmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’nun 31 Mart seçimlerinin iptal edilmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında eski Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davaya bugün devam edilecek.

İmamoğlu'nun duruşması bugün Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. 4 yıl 1 aya kadar hapsi istenen İmamoğlu, bir yıldan fazla ceza alması ve kararın kesinleşmesi durumunda siyasi yasaklı hale gelebilir.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede o dönem Yüksek Seçim Kurulu'nda çalışan Emekli YSK Başkanı Sadi Güven'in de aralarında olduğu 11 kişinin mağdur olduğu savunuluyor. YSK Başkanlığı tarafından yapılan suç duyurusu dilekçesinde İmamoğlu'nun 31 Mart 2019 tarihinde yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimi'nin 6 Mayıs 2019 tarihinde iptal edildiği kaydediliyor. Yenilenen seçimde İBB Başkanı olarak İmamoğlu'nun yeniden seçildiği ve 4 Kasım 2019 günü yaptığı basın açıklamasında YSK üyelerine hakaret ettiği öne sürülüyor. İddianamede İmamoğlu'nun "Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret" suçundan 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar cezalandırılması isteniyor.

Editör: Yadigar Hanım