Antalya'nın Manavgat ilçesinde beş gündür süren orman yangınında Kalemler Mahallesi'nde bir çift evinde ölü bulundu. Fahri Yiğitokur ve eşi Alman asıllı Andrea Hartmann Yiğitokur'un ağır hasar gören evlerinde cansız bedenlerine ulaşıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter hesabından yaptığı açıklamada Manavgat'taki yangında can kaybının yediye yükseldiğini belirtirken, "Yangından etkilenen 507 kişiden 497’si tedavileri tamamlanarak taburcu edildi. 10 kişinin tedavisi sürüyor" dedi.

Manavgat yangını başladığından bu yana Hasan Ali Yüksel (82) Akseki'ye bağlı Kepezbeleni Mahallesi'ndeki evinde, Osman (55) ve Şehri Kardaş (50) çifti Değirmenli Mahallesi Delioğlan mevkiindeki evlerinde yaşamını yanarak ölmüştü. Orman işçileri Erdal Tokla ve Yaşar Cinbaş, Gebece mahallesi Güğlen dağı Beloluk mevkiinde yangına müdahalede bulunurken, devrilen arazözde can vermişti.

Bakan Koca, Mersin'deki yangından etkilenen 154 kişinin, tedavileri tamamlanarak taburcu olduğunu da duyurdu. 

Bakan Koca, Marmaris ve Bodrum’daki yangınlardan etkilenen 203 kişiden 186’sınıntedavileri tamamlanarak taburcu olduğunu açıkladı. Koca, Marmaris'te de bir can kaybının olduğunu hatırlattı.

Son beş günde 111 yangın kontrol altına alındı

Tarım ve Orman Bekir Pakdemirli, öğleden sonra Twitter üzerinden yangınlarla ilgili son durumu paylaştı. Son beş günde 111 yangının kontrol altına alındığını belirten Bakan Pakdemirli, üç ilde altı yangının devam ettiğini duyurdu.

Editör: TE Bilişim