Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Sincan'da konuşma yaptı. 

Yavaş konuşmasında Mardin'in eski Belediye Başkanı Ahmet Türk'ede yer verdi. Ahmet Türk'ün söylediklerine hitapen AKP'nin Öcalan'a giderek oy istediklerini söyledi.

 “AHMET TÜRK NE DİYOR?”

*Sayın Meral Akşener iki üç gün önce söylemişti yalanladılar ama bugün bakın basına, Ahmet Türk eski Mardin Belediye Başkanı ne diyor?

*Yine Öcalan’la görüşmeye gittiler. Peki, ne görüşüyorlar soruyorum ben size. Kendilerine oy istiyorlar.

*Kendinize oy isteyip de toplumun yarısını teröristle suçlamak neyin nesi? Aynı Ankara’daki gibi açıklar ortaya çıkmasın, çakarlı araçlara binmeye devam etsinler, beyefendinin serveti Hollanda’da 36 milyar olmuş bizi gari millilikle suçluyor. ‘Ben öyle demedim' diyor.

*Önce yurt dışındaki serveti getirin. O gemileri herkes duyuyor, nasıl servet sahibi olduğunu herkes duyuyor. Dolayısıyla bu düzen devam etsin diyor.

*Bakın bir tane eski bakan Turkcell’de yönetim kurulu üyesi olmuş. 100 bin euro maaş alıyor kızı 40 bin lira alıyor, bir diğer çocuğu da cumhurbaşkanlığında iki yerden maaş alıyor.

AHMET TÜRK NE DEDİ?

Yeşil Sol Parti’nin Mardin’in Nusaybin ilçesinde konuşan Ahmet Türk, AKP’nin İmralı’ya heyet gönderdiğini öne sürdü: “İktidar partisi gideceğini görüyor. Peki, ne yapıyor? İmralı'ya heyet gönderiyor. Peki, yıllarca aile görüşünü yasakladınız, avukatları ile görüşmesini engellediniz, şimdi bir oy için Sayın Öcalan'ın kapısına giderek farklı bir anlayış gösteriyorsunuz.”

Editör: Ali Özyiğit