Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 14 Mayıs seçim çalışmaları kapsamında Afyonkarasihar’da miting düzenledi.

Mansur Yavaş konuşması sırasında gençlere seslenerek onların geleceği için bir şeyler yapılmasını söyledi.

Mitingde konuşan Yavaş, şunları söyledi:

Gençler azarlanıyor. Gençlere akıl veriliyor. Biz çalışma şartlarımızı beğenmiyoruz sağlıkçılara ‘gidin’ deniyor şimdi de çaresiz kaldılar dün ‘ne olur gelin’ demeye başladılar. Öğrenciler yurt dışına gitmek istiyor, yurt dışında okumak istiyor 'asalaklar' deniyor. Toplumun her kesimi bir şekilde azarlanıyor. Bu gençlik sizin bildiğiniz gençlik değil. 2 bin 350 yıl önce ailesine demiş ki dünyanın sonu kötü bu gençlerle baş olmaz, gençlerin durumu kötü demiş.

Hala dünya bugüne kadar geldiyse gençlerin yüzünden geldi. Gençler öyle yetişti ki bizlere göre, biz onlara akıl vermeye, şöyle yaşa şunu yapma bunu yapmaya değil onlardan akıl alacak hale geldik.

En iyi cep telefonlarını istemek hakları değil mi? En iyi evlerde oturmak hakları değil mi? En iyi okulda okumak hakları değil mi? En iyi kıyefeti giymek hakları değil mi? Hep siz mi giyeceksiniz birader? 'Bir lokma bir hırka' diye geldiniz, gençlerin hayallerini yok ettiniz.

Mülakattan, torpilden üç maaştan beş maaştan dolayı. Ve hala şunu söylemiyorsunuz; biz hata yaptık, yanlış yapmışız demiyorsunuz. Seçime gidiyor internet vereceğiz diyorlar. Biz o interneti pandemi döneminde 918 köye bağladık ki çocuklar oradan internete bağlansın online eğitime devam etsin diye. Destek alan 40 bin aileye 10'ar GB interneti zaten pandemi döneminde verdik. Gençler 10 GB yetmez de ben diyorum ki hükümetsiniz niye 15'inden sonra? Şimdi verin. Dolayısıyla artık öğrencisini, esnafını, memurunu, halkını düşünen bir iktidara gerek var."

Editör: Ali Özyiğit