Bir süredir Ankara Büyük Şehir Belediyesindeki ülkücüleri tasfiye süreci sonrasında Ülkücü kanaat önderlerini harekete geçti.

demokrattv.com.tr nin sahibi Ergül Kılıç Ankara Büyük Şehir Belediyesi’nde işe alınan HDP’liler ile ilgili haber yapması dikkatlerden kaçmadı.

Hemen ardından AKP il de yöneticilik yapan bir isme Mansur Yavaş'ın 140 trilyon ihale verdiği dosyaları yayınlaması ABB’yi zor durumda bıraktı.

İddialara göre CHP tabanı bu haberden sonra artık Mansur Yavaş'a oy vermeyi bırak CHP den aday olamaması için harekete geçti.

Bir süredir Kılıçdaroğlu ve CHP yönetiminden gelen talepleri karşılamayan Yavaş CHP eski Hozat belediye başkanı Celalettin Polat'ın atamasını bugüne kadar yapmaması ise CHP tabanında isyana yol açtı.

Kılıçdaroğlu'nun defalarca devreye girmesine rağmen Mansur Yavaş'ın Celalettin Polat'ı devre dışı yapması artık Yavaş'ın CHP'de Cumhurbaşkanı adaylığı dışında hiçbir bağının kalmaması demek olarak değerlendiriliyor.

Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı adayı olmaması durumunda CHP’den istifa edip İYİ Partiye veya Demokrat Partinin başına geçeceği Ankara kulislerinde sık sık konuşulan kulis bilgileri arasında.

MUHARREM KILIÇ'TA İSYAN ETTİ

Mansur Yavaş'ın adaylığı süresince çeşitli basın yayın organlarında Mansur Yavaş'a destek açıklamaları yapan Muharrem Kılıç, ABB’ye , HDP'lilerin işe alınmasına tepki göstererek zehir zemberek açıklamalar da bulundu.

Ardından AKP'lilere verilen ihale haberlerinden sonra "Mansur Yavaş'a hitaben paylaşımlarda bulunan Kılıç "Elim kırılsaydı da Mansur Yavaş'a oy vermeseydim" diye twetter da paylaşımlarda bulundu.

Mansur Yavaş'a verdiği oyun resmi ile Mansur Yavaş'ı ve Yüksel Aslan'ı etiketleyerek paylaşımlarda bulunan Muharrem Kılıç'ı takip eden Melih Gökçek'in Beyaz TV’sinde program yapan gazeteciler canlı yayında bu paylaşımları haber konusu yapınca belediyeden aranan ve randevu istemen Kılıç" gelen talepleri reddederek HDP’lilerle mesai arkadaşlığı yapmam diyerek ABB deki görüşmelere katılmayı reddetti.

Editör: TE Bilişim