CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayları Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Cumhurbaşkanı yardımcısı ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Balıkesir’de vatandaşlarla bir araya geldi.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın "O gece kimi sevindireceğimize iyi karar verelim. Ya Kandil sevinecek ya Şanlıurfa'nın asil insanları sevinecek. Ya FETÖ sevinecek ya bu milletin temiz evlatları sevinecek" açıklamalarına şöyle yanıt verdi:

"Adalet Bakanı, hele FETÖ'den bahsedince; o Meclis'te yaptığı konuşma hâlâ kulaklarımızda çınlıyor. Ancak gülünür bu sözlere."

NE SÖYLEMİŞTİ?

Bakan Bozdağ, 2011 yılında TBMM Genel Kurulu'nda şu ifadeleri kullanmıştı:

“Fetullah Gülen, bu ülkenin yetiştirdiği değerli bir kıymettir. Seversiniz, sevmezsiniz ama değerli bir insandır. Bilge bir insandır. Bu ülkenin milli ve manevi değerlerine bağlı nesillerin yetişmesi için hizmetini yapıyor. Her şeyi de açık. Devletin denetimi gözetimi açık. Her şey gözünün önünde olan yapılan hizmetlere baktığınızda. Siz buna hakkında herhangi bir savcının iddiası olmayan birine çete diye hitap ederseniz ona karşı büyük bir haksızlık yaparsınız.”

Editör: Gökçe Sevim