Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Fox Tv'de gazeteci İsmail Küçükkaya'nın konuğu oldu. Gündeme daair açıklamalarda bulunan Yavaş, Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili dün yaptığı beyanata da açıklık getirdi.

Adaylık konusunda iki yıl önceki fikrinin değişmediğini ifade eden "İki yıl önceki televizyon programlarında ne söylediysem aynısını söylüyorum. Sayın Genel Başkanımızın, Sayın Akşener'in fikirlerine karışacak değilim. Onların alacağı kararlara asla karışmam. Dünkü TV programından sonra bazı değerlendirmeler oldu ama kim nasıl değerlendirir onu bilmem. Benim bu konuyu konuşacak durumum da yok açıkçası, 45 bin cenazemiz var. Ankara'da farklı sorunlarımız var" dedi.

"GENEL BAŞKANIMIZIN KARARININ ARKASINDAYIM"

Yavaş, dün Kılıçdaroğlu ile Akşener'in kararının arkasında duracağına yönelik yaptığı açıklamayı hatırlatarak, "Benim böyle bir talebim yok ama altılı masa oy birliğiyle başka bir karar alırsa görev olarak kabul edebilirim. Kendimi bağlamak istemiyorum ama altılı masanın en uygun kararı vereceğine inanıyorum" sözleriyle adaylığa yeşil ışık yakmıştı.

"ANA HAZIRLIĞIMIZ İSTANBUL DEPREMİ İÇİN"

Büyükşehirlerin en dinamik güçler olduğunu, kahramanmaraş merkezli depremde de ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Yavaş, "Biz aslında ana hazırlığımızı İstanbul için yapıyoruz. Bizim 35 binin üzerinde personelimiz var. İstanbul'da büyük bir deprem bekleniyor. Biz de burada kendi eksiklerimizi baktık. 'Zonguldak'a mektup yazdık, 3 bin madenciyi eğitelim dedik fakat bize cevap bile vermediler. Biz Ankara'yı Google haritalar üzerinden modelliyoruz. Deprem anında nerede yıkım olduğunu göreceğiz." ifadelerini kullandı.

"KAHRAMANMARAŞ VALİSİNE 'EMRİNİZDEYİM' DEDİM"

Yavaş, Kahramanmaraş'ta deprem bölgesinde yaptıklarına ilişkin ise şunları söyledi:

"Kızılay'dan bizimle temasa geçen olmadı. Ekiplerimiz AFAD ile görüştüler hala iş birliği içindeler. Kahramanmaraş'a gittiğimde Sayın Vali'yi ziyaret ettim, elimizdeki iş makinelerinin listesini verdim ve emrinizdeyim dedim.

Kızılay ile iletişimimiz şöyle oldu, Kızılay'ın çadırlarını bölgeye gönderecektik. Olabilir dediler daha sonra telefonlarımıza cevap vermediler. TIR'lar deprem bölgesinde çadır olmadan gitti. Cevap vermiyorlar, şuraya gidin buraya gidin de demiyorlar. Kızılay ile AFAD arasında da büyük bir koordinasyonsuzluk var.'

Editör: Yadigar Hanım