Yoksulluğun hangi boyuta geldiğini, marketlerde kullanılamaz hale gelen sebze ve meyveleri toplayarak geçinmeye çalışan insanlar günbe gün ortaya çıkarıyor. Benzer bir görüntü de son olarak Ankara'da ekranlara yansıdı. Tarım Kredi Kooperatifleri’ne ait bir marketin önündeki çöpten sebze toplarken görüntülenen bir kadın durumunu “Erdoğan utansın ne yapayım” sözleriyle özetledi.

Çöpten topladığı sebzeleri çocuklarıyla birlikte yiyeceğini anlatan kadın, çaresizliğini, “İhtiyacım olmasa ellerimi şu hastalıkta çöpe sokar mıyım? Ben, haftada bir defa, iki defa buraya geliyorum, atılanları alıyorum. Bunları çoluk çocuk da ben de yiyeceğim. Oturduğum evin aylığı 350 TL. Onu ödeyebiliyorum çok şükür. Bizim Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan utansın, daha ne diyeyim” şeklinde dile getirdi.

Çöpten sebze toplayan kadının görüntülerini, Tarım Kredi Kooperati'ne olan borcunu ödeyemediği için daha önce hapse giren Uşak'ın Sivaslı ilçesine bağlı Tatarlı köyünde çiftçilik yapan İbrahim Kaya çekti. Kaya, Tarım Kredi Kooperatifi’nden çektiği kredi borcunu ödeyemediği için 27 Kasım’da 2021’de ‘tazyik hapsi’ yaptırımı ile Ankara’da tutuklanıp 28 Kasım’da serbest bırakıldığını, ancak anaparası 50 bin lira olan toplam 97 bin liralık borcunu hala ödeyemediğini söyledi.

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği yetkililerine derdini anlatmak için Ankara’ya gelen İbrahim Kaya, Birlik ile aynı binada bulunan marketin önündeki çöpten bir kadının sebze topladığını fark etti. Kaya, cep telefonu ile kaydettiği görüntüleri paylaştı.

Çiftçinin sohbet ettiği kadın, haftada bir iki kez marketin önüne gelerek çöpe atılan gıda ürünlerini topladığını söyledi.

Çaresiz kadının çöpten sebze toplayıp poşetlere koyduğunu gören İbrahim Kaya, “Biz, televizyonda çöpten domates, biber toplandığını görüyorduk da yalan zannediyorduk" dedi.

Çiftçi Kaya’nın “Tayyip Erdoğan’ın haberi olsa seni bu hale koymaz ki” demesi üzerine kadın, “Senin gibi nicesi çekiyor beni. Görüyorlar, hani nerede” diye karşılık verdi.

Editör: Yadigar Hanım