İşçi Erol Eğrek, Çalık Holding önünde öldürüldü: DİSK, siyasi iktidarı suçladı

İşçi Erol Eğrek, Çalık Holding önünde öldürüldü: DİSK, siyasi iktidarı suçladı
10 yıllık tazminat mücadelesi veren işçi Erol Eğrek, Çalık Holding binası önünde güvenlik görevlileri tarafından öldürüldü; DİSK, siyasi iktidarı suçladı.

Dün öğle saatlerinde yaşanan olayda, 10 yıldır tazminatını alabilmek için mücadele veren işçi Erol Eğrek, Çalık Holding binası önünde güvenlik görevlileri tarafından darp edilerek hayatını kaybetti. Olay yerine gelen polis ekipleri inceleme başlattı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, Eğrek elindeki silahla korkutma amaçlı ateş açtıktan sonra güvenlik görevlileri tarafından darbedildi ve hayatını kaybetti.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), olayla ilgili yaptığı açıklamada, işçinin hakkını arayışı sırasında öldürülmesini kınadı. DİSK, işçi haklarının yeterince korunmadığı ve işçilerin haklarını aramalarının önüne engeller konulduğu vurgusunu yaptı. Açıklamada, işçinin ölümünden şirketin güvenlik görevlilerinin yanı sıra, Türkiye'yi işçiler için cehenneme çeviren siyasi iktidarın da sorumlu olduğu belirtildi.

DİSK İstanbul Bölge Temsilciliği ve hukuk dairesi, Eğrek'in ailesiyle görüşerek her türlü hukuki desteği vereceklerini bildirdi. 10 yıldır tazminatını alamayan Eğrek'in mücadelesinin yarım kalmayacağı vurgulandı. DİSK açıklamasında, işçi haklarında dünyada en kötü 10 ülke arasında yer alan Türkiye'de işçilerin haklarını aramalarının zorlaştığı ve bu durumun sorumlularının sadece güvenlik görevlileri değil, siyasi iktidar olduğu ifade edildi.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.