Gürkan Çakıroğlu, Medyascope.tv’deki “İYİ Parti şemsiye mi olacak?” başlıklı yazısında siyaset gündemini sarsacak iddialar ortaya attı.

İYİ Parti'den usulsüzlük iddialarına açıklama İYİ Parti'den usulsüzlük iddialarına açıklama

Çakıroğlu yazısında “16 Kasım 2023 günü saat 17:00 civarında CHP’den Selin Sayek Böke yönetiminde bir ekip ile İYİ Parti’den Ayfer Yılmaz yönetiminde bir ekip arasında; ve yine aynı yerde saat 20:00 sularında İstanbul’dan gelen Ekrem İmamoğlu’nun A Takımı ile İYİ Parti arasında Ankara Marriott Otel’de gerçekleştiği iddia edilen görüşmeyi neyle izah edeceğiz? Bu görüşmelere kimlerin katıldığı isim isim konuşuluyor lakin buraya yazıp meseleyi magazinselleştirmek istemiyorum.” İddialarında bulundu.

Gürkan Çakıroğlu’nun yazısının tamamı şöyle:

Dün milletin ümitlerini diri diri toprağa gömenler bugün “değişim” adı altında mevcut rejime ve onun sürdürülmesini arzu ettiği kutuplaşmaya hizmet etmeye azmetmiş olabilirler. İsmi malum kimi siyasetçiler kendi menfaatleri uğruna milletin hakkına girmeye zerre tereddüt etmiyor olabilirler. Ve maalesef hatayı itiyat haline getirmiş birileri de rejimin kendilerine biçtiği gömleği yırtıp atacak cesareti göstermekten ve hatta bunu hayal dahi etmekten aciz olabilirler.

Lakin enseyi karartacak halimiz yok. Zira bu millet en çetin şartların altında, en kesif buhranların içinde dahi kendi bağrından çıkan değerlerle tüm zorlukları aşmayı başarmıştır. Yine başaracaktır. Bozkurtlarla mankurtların mücadelesi son sürat devam etmektedir.

Milletin itikadına ve töresine aykırı hareket eden siyasete baş kaldıracak; milletin rızasını aramak yerine onun korkularını besleyen siyasete dur diyecek birileri vardır elbet. Bu millet, ona hizmet etmek yerine onu ıslah etmeye çalışan küstahlarla, hizmet adı altında komisyonculuk yapan sahtekarlar arasında bırakılmayacaktır elbet!

Türkiye’de nizam çökmüştür. Zahiri ve izafi de olsa var olan demokrasi, onu kurtaracağız diyenlerin elinde perişan edilmiştir. Halkı ayrıştırıp kutuplaştırarak ortasından ikiye bölen siyasetin içine sıkıştığı bu çift kutuplu Türkiye’den ve onun getirdiği anti-demokratik sistemden çıkışın anahtarı İYİ Parti’nin elindedir. Nitekim 29 Mayıs sabahından bugüne kadar İYİ Parti ve Meral Akşener bu söylemi ve duruşu benimsediklerini halka ifade etmişlerdir.

Lakin son iki haftaya dair gelişmeler bize başka şeyler söylemekte, samimiyete gölge düşürmekte. Aksi halde 16 Kasım 2023 günü saat 17:00 civarında CHP’den Selin Sayek Böke yönetiminde bir ekip ile İYİ Parti’den Ayfer Yılmaz yönetiminde bir ekip arasında; ve yine aynı yerde saat 20:00 sularında İstanbul’dan gelen Ekrem İmamoğlu’nun A Takımı ile İYİ Parti arasında Ankara Marriott Otel’de gerçekleştiği iddia edilen görüşmeyi neyle izah edeceğiz? Bu görüşmelere kimlerin katıldığı isim isim konuşuluyor lakin buraya yazıp meseleyi magazinselleştirmek istemiyorum.

Daha da vahimi bu görüşmeler neticesinde İYİ Parti’nin İstanbul-Ankara’da CHP’yi desteklemesine karşılık adı geçen illerin bazı ilçelerini İYİ Parti’ye bırakan bir mutabakata varıldığı ve hatta bunun için Ankara Turan Güneş bulvarında bir müşterek ofis tutulduğu iddiasıdır.

Ne hikmetse tüm bu gelişmelerin ardından 21 Kasım 2023 tarihinde İYİ Parti’de danışma kurulu işlevinde bir istişare kurulu oluşturuldu. Hatta Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre bu kurulun görevleri arasında işbirliği konularında GİK’e tavsiye görüş vermek de sayılmıştı. İlginç değil mi?

Son olarak ise iddia o ki taraflar arasında 28 Kasım’da nihai mutabakata varılmış, CHP Genel Başkanı Özgür Özel de bunun üzerine 30 Kasım 2023 tarihinde İYİ Parti’yi ziyaret etmiş ve kamuoyuna yansıyan ittifak teklifini sunmuş. Görülüyor ki İYİ Parti adım adım kendi “kırmızı pazartesine” doğru sürüklenmekte. Maktül ise milli irade.

Pazartesi günü yapılacak GİK oylamasında evet çıktığı taktirde üyeler kuvvetle muhtemel olası taban baskısından çekiniyor. Lakin üyeleri rahatlatmak için de bir yol bulunmuş; sandık kurularak gizli oylama yoluna gidileceği iddia ediliyor.

Sözün özü anlaşılan o ki “Çehov’un Silahı” misyonunu eda edecek olan 4 Aralık 2023 tarihli GİK toplantısı ile ittifak kararı alınması planlanmakta. Muhalefet tam olarak dolap beygiri. Yazık bu memlekete… Millet aşağı tükürse sakal yukarı tükürse bıyık. Örgütlü riyakarlık iktidar ile muhalefeti bir araya getirmiş.

Rahmetli Dündar Taşer, “Türk milliyetçilerinin kaderi budur. Çetin zamanların adamıdırlar. Bela yağmuru yağarken şemsiye gibi baş üstünde taşınır, iyi günlerde bir kenara atılırlar” demişti. Erdoğan’ın Bahçeli’si varsa İmamoğlu’nun da Akşener’i mi var? Yok mu bu memlekette buna dur diyecek Bozkurtlar? Yok mu bu kutuplaşmanın içinde değil de karşısında duracak memleket evlatları?

Siyaset gizli kapaklı olur mu kardeşim? Neden bu riyakarlık? Neden halkla değil de birbirinizle iş tutuyorsunuz? İktidardan farkınız ne? Millet size rağmen iyi dayanıyor.

Ne zaman ki Türk milliyetçileri havanın kulu olan siyasilere, halkı ifsat eden siyasete dur der ve devletin boyunduruğundan çıkarak özüne döner, milletin arasına karışır, onun derdiyle dertlenir işte bu topraklara adalet ve refah ancak o vakit gelir.

4 Aralık 2023 bu açıdan tarihi bir gün olacak”

Çakıroğlu’nun yazısında bahsettiği İYİ Partili Ayfer Yılmaz, sosyal medya hesabından iddiaları yalanladı ve şunları şöyle:

ayfer yılmaz yazıl acıklama

ayfer yılmaz tweet

Editör: Habererk Habererk