Dün Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen bir programda, Türkiye Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni duyurdu.

Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin, yeni kabinede Milli Eğitim Bakanı olarak atanmıştır.

Yeniçağ'ın aktardığına göre, Yusuf Tekin daha önce "Karma eğitim zorunlu değil" açıklamasıyla dikkatleri üzerine çekmişti. 2013 yılında Milli Eğitim Bakanlığı müsteşarlığı görevini yaptığı dönemde, 19. Milli Eğitim Şurası'nda karma eğitimin zorunlu olmasını gerektiren bir yasal düzenlemenin bulunmadığını belirtmişti.

Tekin şu ifadeleri kullanmıştı: "Halk, siyasal iktidara egemen olduğu gibi, burada da halkın değerleri belirleyici olmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı, halkın istekleri doğrultusunda gerekli düzenlemeleri yapar." Ayrıca, Tekin 2013 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı olarak görev yaptığı dönemde İmam Hatip Liseleri Uluslararası Sempozyumu'nda da şu ifadeleri kullanmıştı: "1930'lu yıllar, Türkiye'nin bir daha asla yaşamak istemediği bir dönemdir. Bu dönemin başında, dini referans kaynaklarının diliyle oynandı ve bu kurumlar siyaset malzemesi haline geldi."

Editör: Habererk Habererk