İstanbul Sanayi Odası'nın meclis toplantısına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin Kur Korumalı Mevduat'an çıkacağını belirtti. Şimşek ayrıca,  "Kripto ile ilgili bir düzenleme yok, onu yakında meclise gönderiyoruz" dedi. 

"KUR OYNAKLIĞI İSTİKRARLI ÜLKELERE NİSPETEN BENZER BİR ŞEKİLDE GİDİYOR"

Şimşek, "Gelişmekte olan ülkeler bandına bakın, biz o bandın çok dışındaymışız. Şu anda o bandın alt sınırındayız. Yani Türk lirasına bir aylık opsiyonların ima ettiği kur oynaklığı şu anda nispeten istikrarlı ülkelere benzer bir şekilde gidiyor. Diğer bir hedefimiz Kur Korumalı Mevduat'tan çıkıştır. Kur Korumalı Mevduat Türkiye'de dezenformasyonla mücadeleyi zorlaştırıyor. Parasal aktarım mekanizmasını bozuyor ve kamunun üzerinde, kamunun kullanmadığı bir kaynak ve kamunun üzerinde bir yük. Dolayısıyla buradan çıkış bizim bir hedefimizdir ama piyasaları bozmadan çıkacağız. Sabırla ve zamanla biz KKM'den çıkacağız. Çıkış başladı, ağustosa göre gördüğünüz gibi çok ciddi bir düşüş var. Reel olarak düşüş tabi daha yüksek, dolar bazındaki düşüş de çok yüksek. Bu düşüş devam ediyor, önümüzdeki günler de devam edecek" şeklinde konuştu. (DHA)

Emeklinin payına yine vaat düştü Emeklinin payına yine vaat düştü

"KRİPTO İLE İLGİLİ DÜZENLEMEYİ MECLİSE GÖNDERİYORUZ"

Yapısal reformlara dikkat çeken ve örnek veren Şimşek, "Orta vadeli programda, reform programının olması beklentilere olumlu yansıyor. Bakın ilk reformlardan basit bir tanesi; kripto ile ilgili bir düzenleme yok, onu yakında meclise gönderiyoruz" dedi.

Editör: Habererk Haber Merkezi