Habertürk yazarı Nagehan Alçı dün kaleme aldığı yazısında, önce FOX TV Ana Haber’i bırakan Fatih Portakal sürecini kısaca anlattı ve FOX TV Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Engin Güner’in siyasi geçmişi yazdı.

Engin Güner’in 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’a yakın bir isim olduğunu, Liberal Demokrat Parti de (LDP) daha önce siyaset yaptığı belirten Nagehan Alçı, “Ben Güner’in Cumhuriyetçi Parti’ye yakınlığı bilinen FOX TV’de yönetim kurulu başkanı olmasını hiç yadırgamadım.

Hatta belki de en doğru isim bu anlamda. Geçmiş siyasi çizgisiyle son derece uyumlu. Cumhuriyetçi Murdoch Ailesi’nin Güner’e güvenmesini de doğal karşıladım” ifadelerini kullandı.

Nagehan Alçı, Fox TV’nin sahibinin Murdoch Ailesi olduğunu ve Engin Güner’in de bu aileye yakın bir siyasi geçmişi olduğunu iddia ederek, görevde olmasını buna bağlamıştı.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı ise, bugünkü yazısında Nagehan Alçı’ya cevap verdi ve Alçı’nın dün köşesinde kaleme aldığı tezi çürüttü.

Altaylı yazısında, “Sevgili Nagehan Alçı. Dün Fatih Portakal ve Fox ile ilgili bir analiz yazmışsınız ve meseleyi Fox TV üzerinden Murdoch’a bağlamışsın.

Benden duymuş olma ama Fox TV’nin artık Rupert Murdoch ile bir alakası yok. İlle birine bağlayacaksan Miki Fare’ye bile bağlayabilirsin. Çünkü epey bir süreden beri Fox TV’nin sahibi ‘Walt Disney Company.’” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim