CHP'den istifa ettikten sonra Memleket Partisi'ne katılan, daha sonra buradan da istifa ederek AKP'ye geçen İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, bugün yeni partisinin grup toplantısında yerini aldı.

AKP Grup Toplantısı öncesinde, basının sorularını cevaplandıran, daha sonra Meclis kürsüsünden konuşan Çelebi, “Çok olumlu bir görev. Milli konulardaki tutumumuz belli. AK Parti ailesinin ve Cumhur İttifakı'nın görüşleri de belli. Elimden gelen desteği vermeye geldim. Benim için çok onurlu bir görev. Öncelikle Allah utandırmasın. Neden buradayım? Sayın Cumhurbaşkanım siz canınızla, ben özgürlüğümle, milletimiz de bağımsızlığıyla tehdit edildi. Eğer siz 15 Temmuz gecesi direnmeseydiniz bugün ben kumpaslarda yargılanan komutanlarımız, kardeşlerimiz ve Türkiye'nin önde gelen binlerce ismi o gece aileleriyle birlikte katledilmiştik. Hiçbirimiz hayatta değildik bugün. Daha da önemlisi milletimiz bağımsızlığını yitirmişti. İşte bu nedenle bu millete cellat olan FETÖ zombi teşkilatınıza karşı yanınızdayım" dedi.

"ATATÜRK'ÜN ASKERİ OLARAK YANINIZDAYIM"

Asker kökenli bir milletvekili olduğunu hatırlatarak, 1 milyona yakın asker, polis, korucunun onurunu da koruduğuna işaret eden Çelebi, şunları söyledi:

Birçok devre arkadaşım şehit düştü. 40 bine yakın vatan evladı şehit düştü. Kurşun ve şarapnel yağmurlarında, mayın pusularında bir kolum fazla bir bacağım fazla diyerek paramparça vatan olan kahraman Türk askerleri adına bu millete cellat olan hain PKK/PYD terör örgütüne karşı mücadelenizde yanınızdayım. Ve temel gerekçem şu Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kurtuluş Savaşı'ndan sonraki en ciddi ve çok cepheli bir egemenlik mücadelesi vermektedir.

Temel gerekçem şu Türkiye Cumhuriyet devleti Kurtuluş Savaşı'ndan sonraki çok cepheli bir varoluş mücadelesi vermektedir. Bu nedenle ben de bir Atatürk askeri olarak Türkiye yüzyılı mücadelesinde yanınızdayım."

ERDOĞAN, "BAK PKK'NIN 5-10-15 TANE VAR" DİYEREK ÇELEBİ'YE 'ÇOCUK' TAVSİYE ETTİ

Çelebi'nin kürsüde yaptığı konuşmanın ardından Erdoğan Çelebi'nin elini sıktı ve "Senin çocuk kaç tane?" diye sordu. Çelebi ise "Bir tane efendim" diye yanıt verdi. Çelebi, daha sonra yanında bulunan eşini işaret edip "Doktora, kariyer..." dedi. Erdoğan ise "Olmaz ya, bu işin kariyeri çocuk doğurmak" dedi ve "Sayıları artırmak lazım, Allah'tan isteyelim devam. Çocuk çok önemli. Bak PKK'nın 5 tane 10 tane 15 tane var" diye ekledi.

Erdoğan, daha sonra kürsüde Çelebi'nin parti rozetini taktı.

Editör: Yadigar Hanım