Mehmet Şimşek, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini devraldıktan sonra şunları söyledi: "Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında seçeneği kalmamıştır. Öngörülebilir ve kurala dayalı bir ekonomi, refahı artırma yolunda anahtar olacaktır. Küresel zorlukların ve jeopolitik gerginliklerin arttığı bir dönemde, makro finansal istikrarı güçlendirmek için kurumsal kalite ve kapasitemizi güçlendireceğiz."

Mehmet Şimşek, Nureddin Nebati'den görevi devraldığı devir teslim töreninde teşekkürlerini dile getirdi. Şimşek, Nebati'nin bakanlık dönemini yatırım, istihdam, üretim ve ihracatta önemli kazanımlar elde edilen bir dönem olarak nitelendirdi ve katkılarından dolayı teşekkür etti. Şimşek, "Hükümetimizin temel hedefi toplumsal refahı artırmaktır. Şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluk, bu hedefe ulaşmada temel ilkelerimiz olacaktır. Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında seçeneği kalmamıştır. Kurala dayalı, öngörülebilir bir ekonomi, arzu edilen refaha ulaşmamızı sağlayacaktır. Küresel zorlukların ve jeopolitik gerginliklerin arttığı bir dönemde, makro finansal istikrarı önceliğimiz haline getireceğiz. Orta vadeli program çalışmalarına hemen başlayacağız. Sürdürülebilir yüksek büyüme için mali disiplin sağlanması ve fiyat istikrarının sağlanması temel hedefimiz olacaktır. Orta vadede enflasyonun yeniden tek haneli rakamlara düşürülmesi, öngörülebilirliğin artırılması, cari açığın azaltılması gibi yapısal dönüşümün hızlandırılması ülkemiz için hayati önem taşımaktadır. Merkez Bankası'na enflasyonla mücadelede destek olmak, maliye politikası ve yapısal reformlarda temel politikamız olacak" şeklinde konuştu.

Şimşek, bu öncelikler doğrultusunda çalışmaları ilgili bakanlıklar ve kurumlarla koordineli bir şekilde yürüteceklerini belirtti. Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın değerli kadrolarının bu yoğun dönemde en büyük yardımcısı olacağını vurguladı. (DHA)

Editör: Habererk Habererk