Yerli ve milli elektrikli otomobil TOGG, sahiplerine teslim edilmeye başlanınca vergisi merak konusu oldu.

Anadolu olarak isimlendirilen kırmızı rengi ile yerli otomobili devralan Cumhurbaşkanı’nın aracının plakasının da 34 EE 2071 olduğu görüldü. Bu plaka incelendiğinde ise yerli otomobilinin Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ortaya çıktı.

TOGG T10X MTV MİKTARI NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teslim edilen aracın plakasını sisteme giren vatandaşlar, yerli elektrikli otomobilin MTV miktarını öğrendi. 6 aylık dönemde Togg T10X için ödenmesi gereken MTV miktarı 11 bin 590 lira 50 kuruş olarak ortaya çıktı. T10X'in yıllık vergisi ise 23 bin 181 TL olarak belirlendi.

DİĞER OTOMOBİLLERİN VERGİSİ NE KADAR?

Günümüzde sürücülerin kullandığı içten yanmalı motora sahip bir araçlarla TOGG T10X kıyaslandığında 1-3 yaşı arasında ve motor hacmi 1,8-2,0 litre arasında olan bir araç için istenen yıllık MTV miktarı 12 bin 340 TL olarak hesaplanıyor. Böylece Togg T10X için hesaplanan MTV tutarı, içten yanmalı yeni bir otomobile fark atarak önüne geçiyor.

Togg T10X, ilk etapta iki farklı donanım seviyesi ve menzil seçeneği ile sürücülere sunulacak. Uzun menzilli versiyonun teslimatları dün itibarıyla başladı ancak kısa menzilli versiyonlar için temmuz ayı satış gerçekleşecek diye duyuruldu.

Kısa menzilli versiyonda lansman özel paket tercih edilmediğinde ise teslimatlar için kasım ayını beklemek gerekecek.

TOGG T10X ÖZELLİKLERİ NELER

TOGG T10X FİYATLARI:

V1 RWD Standart Menzil: 953 bin TL

V2 RWD Standart Menzil: 1 milyon 55 bin TL

V2 RWD Uzun Menzil: 1 milyon 215 bin TL

Editör: Yadigar Hanım