Türk Milliyetçiliğinin toplumda siyasi karşılığıYüzde 60-70 tir.Türklüğü yeteneksiz bir “lider” yönettiği için MHP bir türlü yüksek oy alamamaktadır.AKP ise “Milliyetçiliğin” üzerine oturmaya çalışmaktadır.

R.T.Erdoğan siyasi sezgisi en yüksek siyasetçidir.Üstelik bu sezgisini anketlerle beslemektedir.15 temmuz’dan önce Meral Akşener’in liderliğinde MHP’nin oylarının Yüzde 30 çıkacağını ,iyi bir anketçi olan R.T.Erdoğan’nın bilmemesi imkansızdır.

30 kasım 2015 den beri,üst kurul delegelerinin çoğunun imzasını alan Meral Akşener’e ,MHP genel merkezi ve AKP’nin yargıçları bir türlü kongre yaptırmamaktadır.10 ay geçti.Ülkücülerin sevmediği,kendi tabanının yüzde 80’ninin istemediği “Devlet Bahçeli” halen o makamda oturmaktadır.

15 temmuz’dan sonra AKP’nin oyları bir ara yüzde 60’ı bulmuştu.Devlet Bahçeli’de makamını koruduğu için ülkücülerden esirgediği mutluluk kahkahalarını sarayda atıyordu.

Ama durum değişmektedir…

AKP,durumu “cadı avına” çevirerek ,binlerce kişiyi işten atarak,tutuklayarak,durumu “mağduriyete” çevirmiştir.Temmuz’da yüzde 60 olan oy oranı hızla aşağıya doğru gitmeye başlamıştır.AKP teşkilatları toplumsal tepki altındadır.

Meral Akşener ise bu süreçte”delikanlıca” bir sınav vermiştir.15 temmuz’dan sonra kendisine saldıran,iftira atan Melih Gökçek ve fetö iftiracılarının ağzının payını vermiş ve seslerini kısmıştır.

TBMM’de işten atılan sekreterine mertçe sahip çıkmış,gözaltına alınan ülkücü gazetecilere yiğitçe sahip çıkarak aynı duruşunu devam ettirmiştir.

Bu olayların kesinlikle toplumda karşılığı vardır.

Hele fırsattan istifade Meral Akşener’i MHP genel merkezinin ihraç etmesi ,Meral Akşener’in siyasi marka değerini bir kat daha artırmıştır.

Meral Akşener şu anda siyasi marka değeri olan yegane siyasi figürdür.

Ve bence artık “yeni bir siyasi parti”yi tartışmamızın zamanı gelmiştir…

Mehmet Saral