Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in atadığı Hafize Gaye Erkan, ilk atamalarını yaptı. Değişime iletişimden başlayan Erkan, İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Gizem Uzuner'i görevden alırken yerine henüz bir atama yapmadı.

Erkan, yakın çalıştığı Başkanlık Ofisi Genel Müdürlüğü'ne ise kurum içinden Emine Aslı Üvez Meriç'i atadı. Daha öce İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünde protokol müdürü olarak görev yapan  Meriç'in daha önce de özel kalem tecrübesi olduğu öğrenildi.

Erkan, İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcılığına, İdare Merkezi Danışmanı eski gazeteci Fırat Bora Taş'ı atadı. Taş'ın iletişimi bir süre vekaleten yürüteceği belirtildi.

Başkanlık Ofisi Genel Müdürlüğünde daha önce, Şahap Kavcıoğlu'nun birlikte çalıştığı ve akrabası olduğu iddia edilen Harun Furkan Çarpadan oturuyordu.

Kavcıoğlu'nun özel kalem müdürü olarak getirdiği Çarpadan'a kadro vermek için özel kalem birimini ‘Başkanlık Ofisi Genel Müdürlüğü'ne dönüştürdüğü ve genel müdür yaptığı iddia ediliyor. Çarpadan, Kavcıoğlu ile birlikte BDDK'ya atandı.

YARDIMCILARINI KENDİSİ ATAYAMIYOR

Başkan yardımcılarını doğrudan Cumhurbaşkanı atıyor. Merkez Bankası başkanının ise banka içerisinde ve para politikasında köklü değişiklikler yapma yetkisi bulunmuyor. Bu nedenle Erkan, sadece genel müdür ve altındaki makamlarda değişiklik yapabiliyor.

Faizlerin yönüne karar veren Para Politikası Kurulu üyeleri de Cumhurbaşkanı onayı ile atanıyor.

Editör: Yadigar Hanım