Mersin'in Mezitli ilçesinde Fatih Yalın'a (50) ait limon bahçesindeki 600 ağaç, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce testere ile kökünden kesildi. 

Olay 9 Kasım günü sabah saatlerinde Bazön köyünde meydana geldi. Fatih Yalın’a ait 5 dönüm arazi üzerine ekili bulunan 7 yaşındaki 600 limon ağacı kökünden testere ile kesildi. Komşusunun haber vermesi üzerine bahçeye giden Yalın, hemen jandarmaya haber verdi. Jandarma ekipleri, şüpheli ya da şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Düşmanı olmadığını, ağaçlarının kesilmesine anlam veremediğini belirten Yalın, "Sabah yan bahçeye gelen komşumuz ağaçların kesili olduğunu fark edince arayıp haber verdi. Hemen bahçeye geldik. Gördüğüm manzara karşısında şok oldum. 600’den fazla ağacımızın neredeyse hepsi kesilmiş. Birkaç ağaç ayakta kalmış. Görünce dünyalar başıma yıkıldı. Jandarmayı aradık, inceleme yaptılar. Bunu yapan vicdansızların bulunarak, en ağır cezayı almasını istiyorum” dedi.

Ata yadigarı bahçesindeki ağaçlarına çocuğu gibi baktığını dile getiren Yalın, üzerinde meyve olan ağaçların kökünden kesilmesinin vicdansızlık olduğunu söyledi. Yalın, "Bu nasıl bir vicdansızlık? Keşke arabama, bana zarar verselerdi de bu ağaçlara kıymasalardı. 7 yaşındaki ağaçlar, meyve verme yaşına gelmişlerdi. İlk defa bu sene para kazanacaktım. Şimdi yeniden ekeceğim, en az 10 yıl geri gittim. Kim, neden böyle bir şey yapar? Hangi vicdan bu ağaçlara kıyar?” ifadelerini kullandı.

Editör: Yadigar Hanım