Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün Marmara'nın kuzey ve doğusu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Çanakkale'nin doğusunda sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini duyurdu. Ayrıca, yağışların Doğu Akdeniz, Orta Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde yer yer kuvvetli olabileceği belirtildi.

MGM'nin verilerine göre, yurt genelinde parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava beklenirken, belirtilen bölgelerde sağanak yağışlarla birlikte gök gürültüsü de olabileceği tahmin ediliyor. Ayrıca, Doğu Akdeniz'in doğusu ile Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı yaşanabileceği bildirildi.

Madde bağımlısının bıçaklı saldırısında ölü sayısı 4'e yükseldi Madde bağımlısının bıçaklı saldırısında ölü sayısı 4'e yükseldi

MGM, vatandaşları yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı uyardı. Ayrıca, toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi etkilerle karşılaşabilecekleri konusunda da dikkatli olmalarını tavsiye etti.

Editör: Habererk Com