Ocak ayının gelmesiyle birlikte hava sıcaklıklarında hissedilir derecede düşüş yaşandı. Geçtiğimiz günlerde bazı illerde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verilirken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu raporunu paylaştı. Buna göre; 11 kent için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. Uzmanlar özellikle iki il için "Çok ciddi yağış alacak." uyarısında bulundu. Öte yandan Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından çarpıcı bir uydu görüntüsü paylaşarak İstanbul ve Bursa için dikkat çeken uyarılarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde bazı illerde etkili olan kar yağışı nedeniyle okullarda eğitime bir gün ara verilirken, bazı bölgelerde yerleşim birimi ve köy yollarında yollar ulaşıma kapandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Raporda 11 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı.

Yurdun iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in batısı ile Mersin ve Karaman çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, İç Ege ile Batı Akdeniz'in yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Ege ve Batı Akdeniz ile Balıkesir'in gü

neydoğusunda kuvvetli, Antalya çevreleri ile Isparta'nın güney, Burdur'un doğu ilçelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Hava sıcaklığının yağışlı hava ile birlikte batı kesimlerde 2 ila 5 derece düşerek mevsim normalleri civarında seyredeceği, kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle güney ve batı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı Akdeniz, İç Ege, İç Anadolu'nun batısı ile Bolu çevrelerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji tarafından sarı ve turuncu kodlu uyarı yapılan iller şu şekilde:

Sarı kodlu uyarı: Balıkesir, Kütahya, Uşak, Denizli

Turuncu kodlu uyarı: Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Burdur, Isparta

İKİ İL İÇİN "KUVVETLİ YAĞIŞ" UYARISI

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Muğla ve Antalya için kritik bir uyarıda bulundu.

Ökten, "Muğla ve Antalya çok ciddi miktarda yağış alacak. Özellikle Antalyalılar tedbirli olmalı. Antalya'da 10 günlük toplamda 300 mm yağış bekleniyor. Yeşil az, mavi orta, kırmızı kuvvetli, mor şiddetli, gri aşırı, kahverengi afet riski..." ifadelerini kullandı.

"KUVVETLİ KAR GEÇİŞİ ALACAK"

Ökten ayrıca Bursa ve İstanbul'a da yağış geldiğini belirtirken "Uludağ kuvvetli kar geçişi alacak." dedi.

Editör: İlayda Şimşek