Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava tahminlerine göre, yurdun batı kesimlerinde kendini gösteren yağışlı hava, Ege’nin iç ve yüksek bölgelerinde kendini kara teslim edecek.

Milyonlarca insana ev sahipliği yapan İstanbul’da ise 4 gün boyunca aralıklı sağanak yağış bekleniyor. Gelecek haftayla birlikte de yağışlar etkisini yitirecek. Hava sıcaklıklarında ise bir değişim beklenmiyor.

YÜKSEK BÖLGELER İÇİN UYARI YAPILDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, ülkemizin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz ile Muğla, Aydın’ın kıyı kesimleri, Eskişehir, Ankara ve Konya’nın batı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra İç Ege ile Batı Akdeniz'in yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği bekleniyor.

Yağışların, Batı Akdeniz’de kuvvetli ve çok kuvvetli yer yer şiddetli, 1200 m üzeri rakımlı yerlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar (20 cm üzeri) şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Editör: Dicle Doğan