Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün yurdun kuzey ve doğusunda bulunan bazı iller için sağanak yağış, dolu ve fırtına uyarısında bulundu.

Meteoroloji'ye göre, bugün Erzincan, Tunceli, Bingöl, Elazığ, Gümüşhane, Bayburt ve Sivas’ın doğu çevrelerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 yer yer 80 km/sa) bekleniyor. Yetkililer, fırtına nedeniyle çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar görülebileceğine dikkat çekerek, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.

Bugünkü meteorolojik uyarıda Sivas ve Tokat çevreleri ile Ordu’nun iç ve batı kesimlerinde zaman zaman yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği, sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı beklendiği ifade edildi.

Bugün Kastamonu, Kocaeli, Bilecik çevreleri ile Bursa’nın doğusunda kuvvetli (21-50 kg/m2); Sakarya, Bolu, Düzce, Bartın, Zonguldak ve Karabük çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (50-100kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır uyarılarında bulunuldu.

Editör: Yadigar Hanım