Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinde hava durumu beklenmedik bir değişime hazırlanıyor. Özellikle salı günü için yapılan tahminler, birçok ilde yağışın görüleceğine işaret ediyor.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyrettiği dönemde, beklenen yağışlar özellikle Çorum il geneli, Çankırı'nın doğu, Kastamonu'nun güneydoğu, Sinop ve Samsun'un iç kesimleri ile Amasya'nın batı ilçelerinde etkili olacak. Meteoroloji yetkilileri, bu bölgelerde sağanak yağışların yer yer kuvvetli olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Vergi paketi ile Çinli firmaya indirim yapılıyor Vergi paketi ile Çinli firmaya indirim yapılıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmesine göre, ülkemizin genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Özellikle Ege'nin doğusu, Doğu Akdeniz ve Isparta çevreleri ile İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sağanak yağışlar ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Bu yağışların özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı Karadeniz'in doğusu ile İskenderun Körfezi çevrelerinde yer yer kuvvetli olabileceği tahmin ediliyor.

Hava durumu uzmanları, özellikle kuvvetli yağışların yaşanacağı bölgelerde ani sel, su baskını, yıldırım ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.

Yağışların yanı sıra, salı günü batı ve iç kesimlerde sıcaklık değerlerinin mevsim normallerinin 1-3 derece, doğu kesimlerde ise 2-4 derece altında seyretmesi bekleniyor.

MARMARA BÖLGESİ HAVA DURUMU RAPORU:

Parçalı bulutlu bir hava hakim olacakken, doğusunda yer yer çok bulutlu bölgeler gözlemlenecek. Özellikle Bilecik çevrelerinde akşam saatlerinde sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

  • Edirne: En düşük sıcaklık 8°C, en yüksek sıcaklık 22°C olacak. Parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor.

  • İstanbul: En düşük sıcaklık 9°C, en yüksek sıcaklık 17°C olacak. Parçalı bulutlu bir hava bekleniyor.

  • Kırklareli: En düşük sıcaklık 6°C, en yüksek sıcaklık 20°C olacak. Parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor.

  • Kocaeli: En düşük sıcaklık 8°C, en yüksek sıcaklık 18°C olacak. Parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor.

Editör: Habererk Com