Cemal Enginyurt'tan takdir toplayan Türklük çıkışı Cemal Enginyurt'tan takdir toplayan Türklük çıkışı

AKP’nin İstanbul adayı Murat Kurum, Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı MHP’den de tam destek aldı.

İstanbul İl Başkanı Sertel Selim, yerel seçimlere hazır olduklarını belirterek, “İstanbul’u tekrar kazanmak için sahada olacağız. Sokak sokak, ev ev gezip seçmenlerimizle buluşacağız.” dedi.

Selim, partisinin İl Başkanlığında yaptığı basın toplantısında, Murat Kurum’un Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak gösterdiği başarıların halk tarafından beğenildiğini ifade etti. Selim, Kurum’un İBB Başkanlığına adaylığı hakkında şunları söyledi: “Kendisi İstanbul’umuzun ruhunu yansıtacak, yenilikçi, çözüm odaklı, güvenilir hizmetler sunacak ve İstanbul’umuzun hikayesini yeniden yazacaktır. Çalışkanlığı, enerjisi ve deneyimiyle 16 milyon insanımıza hizmete adayacaktır. Bu konuda kendisine tam güveniyoruz.”

“SOKAK SOKAK EV EV DOLAŞACAĞIZ”

Selim, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin verdiği talimatlar doğrultusunda Cumhur İttifakı olarak yerel seçimlere hazırlandıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti: “Sokak sokak, ev ev gezip İstanbul’umuzu tekrar kazanmak için yoğun bir şekilde çalışacağız. Polemik siyasetinden uzak durup, çatışma ve gerginliklere fırsat vermeden değerli seçmenlerimizle iletişim halinde olacağız. İstanbul’umuzun yıkımdan ve zarardan kurtulup her alanda köklü bir değişime uğrayacağına tanık olacağız. Genelden yerele birlik içinde, ülke yönetiminde uyumlu, Türkiye için canla başla çalışıp, hayaller değil gerçekler ve çözümler sunacağız.”

Selim, İstanbul’u tembel ve beceriksiz bir anlayıştan kurtarmak için mücadele edeceklerini söyledi. Selim, “İstanbul Allah’ın izniyle, milletimizin sağduyusuyla muradına erecektir.” diyerek, hizmetlerin yeni "Türk Yüzyılı"na layık olacağını dile getirdi. Selim, bir gazetecinin sorusu üzerine deprem konusunda da Murat Kurum’un (kentsel) dönüşüm konusunda uzman olduğunu söyledi.

Kaynak: DHA