MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, et fiyatlarının yükselmesiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Devletimiz bu konuda gerekli tedbirleri almıştır. Tarım ve Orman Bakanlığımız hayvancılık alanında doğru ve istikrarlı bir şekilde çalışmaktadır. Milletimizin helal lokmasına saldıran ekonomik tetikçiler başarısız olacaktır.”

Büyükataman, yaptığı açıklamada, her seçim öncesinde milletin iradesini gasp etmek isteyen ekonomik tetikçilerin 31 Mart Yerel Seçimleri’ne yaklaşırken yeniden sahneye çıktığını ifade etti. Milletin sofrasını hedef alan, ekonomi üzerinden Türk milletine baskı yapmaya çalışan fırsatçıların ramazan ayını ve yerel seçimleri bahane ederek kırmızı et fiyatlarını fırlattığını belirten Büyükataman, bu gıda teröristlerinin zam yaparak milletin en temel ihtiyaçlarını elinden almaya çalıştığını, bunun ne vicdanla ne de ekonomik gerçeklerle izah edilemeyeceğini vurguladı.

Büyükataman, şöyle devam etti: “Dünya genelinde üretim ve ekonomide yaşanan sıkıntılara rağmen topraklarımızın bereketi ve devletimizin tarım ve hayvancılıkta attığı adımlar ve verdiği destekler sayesinde üretimimiz güçlü bir şekilde sürmektedir. Hayvancılıkta 53 milyon küçükbaş, 16 milyon 500 bin büyükbaş hayvan potansiyeline sahip olan ülkemiz, hayvansal üretimde kalite ve verim açısından önemli bir ilerleme kaydetmektedir.”

77 İlde Çocuk İstismarı Operasyonu: 156 Gözaltı 77 İlde Çocuk İstismarı Operasyonu: 156 Gözaltı

“EKONOMİK TETİKÇİLERİN OYUNUNA GELMEYECEĞİZ”

Tarım ve Orman Bakanlığının denetimleri sonucunda geçen yıl özel sektör tarafından 550 bin besilik büyükbaş hayvan ithal edildiğini hatırlatan Büyükataman, böylece hem üreticilerin hem de tüketicilerin korunduğuna işaret etti. Büyükataman, bu yıl için duyurulan 600 bin başlık besilik hayvan ithalatında Et ve Süt Kurumunun görevlendirilmesinin, geçen yıl yaşanan sorunların giderilerek daha güçlü bir politika izlenmesini sağladığını dile getirdi.

Devletin hayvancılığı ve tüketimi denetlemesinde, fiyat istikrarını korumasında ve hayvansal ürün piyasasını dengede tutmasında büyük bir rol oynayan Et ve Süt Kurumunun bu görevi layıkıyla yerine getirdiğini söyleyen Büyükataman, şunları ekledi: "Et ve Süt Kurumunun 600 bin başlık besilik büyükbaş hayvan ithalatı hakkında bazı fırsatçı çevrelerin kötü niyetli yorumları ekonomik tetikçilerin oyunudur. Haksız fiyat artışlarına ve fırsatçılara karşı Tarım ve Orman Bakanlığının hayvancılık konusundaki en önemli kurumu olan Et ve Süt Kurumunun görevlendirilmesi çok isabetli olmuştur.

Yaklaşan seçimleri bir fırsat bilerek, ülke ekonomisinin her alanında bize saldıran bu fırsatçı çevreler, üreticimizin ve tüketicimizin kanını sömüren parazit bir yapıya dönüşmüştür. Ama devletimiz gerekli tedbirleri almıştır. Tarım ve Orman Bakanlığımız hayvancılık alanında doğru ve istikrarlı bir şekilde çalışmaktadır. Milletimizin helal lokmasına saldıran ekonomik tetikçiler başarısız olacaktır. Özellikle yakında yaşayacağımız ramazan ayının manevi havasını bile ekonomik operasyonlar ve fırsatçılıkla bozmaya çalışan bu çevrelere devletimizin ve milletimizin asla boyun eğmeyeceğine tam olarak güveniyoruz. MHP olarak her zaman milletimizin yanındayız ve devletimizin gıda teröristlerine karşı verdiği mücadelenin arkasındayız."

Kaynak: Haber Merkezi