İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu kimdir? İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu kimdir?

MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin meclis toplantısında önemli beyanlarda bulunarak Danıştay’ın kararlarını eleştirdi. Bahçeli, “Danıştay 5. Dairesi kimin çıkarına hizmet ediyor? Kararlar alınırken, 5. Daire üyeleri ne yapıyorlardı? FETÖ mensuplarını aklamak, vatanımıza, milletimize ve adalet sistemimize ihanet etmek değil midir? FETÖ mensuplarını işe geri almak, şehitlerimize hakaret etmek değil midir?” dedi.

Bahçeli, Anayasa Mahkemesi ve Danıştay’ın bazı kararlarının devletin onuruna ve milli güvenliğimize zarar verdiğini belirtti. Hukukun sosyal, siyasal ve ekonomik istikrarın temeli olduğunu vurguladı.

Bahçeli, yüksek mahkemelerin FETÖ ve PKK mensuplarına alan açtığını, fiyat istikrarını bozan kararlar alırken ise sessiz kaldığını söyledi. Ekonomik büyümeyi engelleyen, istihdamı azaltan ve cari dengesizliği artıran fiyat anarşistlerinin ve FETÖ mensuplarının hukuki olarak hesap vermeden nasıl bir sosyal ve ekonomik huzur sağlanacağını sorguladı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası, FETÖ ile bağlantılı olduğu tespit edilen yaklaşık 4 bin yargı mensubunun meslekten ihraç edildiğini hatırlattı. Danıştay 5. Dairesi’nin, FETÖ’den ihraç edilen 387 yargı mensubunu mesleğe iade etme kararının tehlikeli ve hukuki dayanaktan yoksun olduğunu ifade etti.

Bahçeli, Danıştay 5. Dairesi’nin kararını ve sosyal medyada 15 Temmuz darbe girişimi hakkında asılsız iddialarda bulunan bir yazarı eleştirdi. Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun, iade edilen kişiler hakkında yeni bir inceleme başlattığını ve Danıştay İdari Davalar Genel Kurulu’na itiraz edildiğini belirtti.

Son olarak, Bahçeli, 15 Temmuz’un tiyatro olarak nitelendirilmesinin ve FETÖ’nün propagandasına hizmet eden açıklamaların kabul edilemez olduğunu söyledi. Danıştay 5. Dairesi’nin kararlarının ve FETÖ mensuplarının yakalanmasının, gizli bir toparlanmanın işareti olduğunu ancak bu günlerin artık geride kaldığını belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi