MHp, Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’i öldüren tetikçiyi kaçırmakla suçlanan Tolgahan Demirbaş'ı evinde sakladığı öne sürülen MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'dana vazgeçmedi. Kılavuz, partisinin 28’inci dönem milletvekili aday listesinde Mersin'de 4. sıradan aday gösterildi. Kılavuz 2018 seçimlerinde ise Mersin’den birinci sırada aday gösterilmişti.

NE OLMUŞTU?

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in suikast sonucu öldürülmesinden önce konum bilgisi paylaşmak ve tetikçi Eray Özyağcı'yı kaçırmakla suçlanan tutuklu sanıklardan eski Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un da bulunduğu evde gözaltına alınmıştı. Demirbaş’ın Kılavuz’un da oluğu evde yakalanmasına ilişkin polislerin tuttuğu tutanağın "kaybolduğu” ortaya çıkmıştı.

MERSİN'DE SON SEÇİMDE SADECE 2 MİLLETVEKİLİ ÇIKARTABİLMİŞTİ

MHP bir önceki genel seçimde Mersin’den 2 milletvekili çıkarabilmişti. 13 milletvekili çıkaran Mersin'de son seçimde vekilliklerin 4'ünü AKP, 3'ünü CHP kazanırken 2’şer vekillik de İYİ Parti ve HDP’ye gitmişti.

Editör: Yadigar Hanım