Yıldıray Çiçek, Türkgün gazetesindeki köşesinde, İYİ Parti içerisinde genel başkan adayı olarak ortaya çıkan Tolga Akalın’a yönelik eleştirilerini dile getirdi. Çiçek, daha önce Akalın hakkında yazmama kararı aldığını, ancak “Pala Bıyık” lakaplı kişi için bu kararından vazgeçtiğini ifade etti. İYİ Parti’ye yönelik uzun süredir bir şeyler yazmadığını belirten Çiçek, bunun nedenini CHP-DEM’in tutumlarına karşı İYİ Parti’nin makul bir duruş sergilemesi olarak açıkladı.

CHP’li belediye göçmenlerin nikah ücretini 25 kat arttırdı! CHP’li belediye göçmenlerin nikah ücretini 25 kat arttırdı!

Çiçek, Akalın’ın bir TV programında İYİ Parti’nin Anayasa’nın ilk dört maddesi ve 66. maddesi üzerinde tartışma yapılmasına izin vermeyeceğini belirttiğini ve MHP’nin bu konudaki hassasiyetini iftira ile karıştırdığını iddia etti. Ayrıca, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, Anayasa’nın dokunulmaz maddelerine herhangi bir hain müdahalede bulunacak kişilere karşı sert bir tavır sergileyeceğini söylediğini hatırlattı.

Çiçek’in yazısında, Akalın’ın MHP ve Devlet Bahçeli’ye karşı olan düşmanlığının, Anayasa’nın en kritik maddeleri üzerinden bile iftira atabilecek kadar derin olduğunu öne sürdü. 2017 referandumu öncesinde de benzer iftiraların yapıldığını belirtti. Çiçek, Akalın’ın bu tavrını eleştirerek, İYİ Parti’nin Anayasa’ya olan bağlılığını ve MHP ile ilişkilerini sorguladı.

Kaynak: Haber Merkezi