Halk TV 'de konuşan Kılıçdaroğlu aidatını ödemeyen hiç bir üye seçme hakkına sahip değildir, bir delege seçmek için öncelikle üyeliğin şartlarını yerine getirmesi gerekmektedir , gercekten bir sorumluluğunun yetki ile paylaşılması gerektiğini hatırlatmıştır.

MHP bu aidat konusunu gözden geçirmelidir, il teşkilatları ilçe teşkilatları bir sürü sıkıntılar içerisinde , teşkilatçılık yapmaktadır.

Bir üye ayda bağlı olduğu inandığı partisine 5 TL veremezmi, 10 TL veremezmi , aslında sorumluluk içerisinde partisine mutlaka aidat ödemelidir.

Bir paket sigara parasını her insan ödeyebilir kanatindeyim, 5 TL hiç kimseye özel yük getirmez , fakat il ilçe teşkilatlarının yükünü oldukça hafifletecektir.

Yetkisi olanların üzerine sorumlulukta mutlaka yüklenmelidir, yetki nedir ? her ülkücünün üzerinde taşıdığı hareketin adıdır, her ülkücü harekette kendini yetkili görerek , her ortamda , ülkücü hareketi anlatıp sahiplenmesi kullandığı yetkidir.

Kimse kusura bakmasın işini bitirmek için bütün yetkililere sitem edenler, aidat sorumluluğunuda yerine getirmelidir.

Ülkücüler mensubiyet şuurunu sembolik bir aidatla taçlandırılması , aynı zamanda harekete güç vermesi demektir.

Üye aidatları mensubiyet şuurunu artırdığı gibi, hesap sorma gücünüde yükseltecektir.batı demokrasisinde her fert mutlaka sorumlu olduğu yerlere aidat ödeyerek , sorumluluğunu yerine getirmektedir.

Batıda insanlar mutlaka bir iki kitle örgütünün üyesidir , mensup oldukları kiliseye , mensup oldukları spor takımına , mensup oldukları partiye mutlaka üye aidatı ödeyerek , kongresinde veya tüzel toplantılarında söz sahibidirler.

MHP üyeleride mutlaka aidatlı üye sistemine geçmelidir ,üye olanlar seçim sırasında belediye başkan adayı , meclis üyesi veya milletvekili seçimlerinde seçme hakkını elde ederek , kendi sorumluluğunuda artıracaklardır.

MHP 'de sorumluluk paylaşıldıktan sonra , daha faydalı seçimler olacaktır , seçmede sorumluluk alanların , sandık'ta sorumluluğunu yerine getireceğine inanıyorum.

Aslında aidat demek , güç birliği demektir.

Güçlü olmak , müktedir olmak demektir , müktedir olmak inandıklarınızı yerine getirmektir.inandıklarınızı yerine getirmekte karşılığında bedel ödemektir.

Allah'a emanet olunuz 



HABİB YALÇIN