MHP İl Başkanı Oğuz Alkaş, AKP Hendek İlçe Başkanı’nın görevden alınmasının kendi partilerinin talebiyle olduğu yönündeki iddiaları reddetti ve bu iddiaları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iradesine ve AKP teşkilatlarına saygısızlık olarak nitelendirdi. Alkaş, bu tür haberlerin ve iddiaların, Türk siyasetinde saygın iki parti olan MHP ve AKP’ye, aynı zamanda Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan’a saygısızlık olduğunu belirtti. AKP’nin kendi değerlendirmesini yaparak karar verebileceğini ve MHP’nin bu konuda herhangi bir etkisinin olmadığını vurguladı.

Alkaş, MHP’nin ahlaki olmayan kazançlara talip olmadığını, partinin 55 yıllık şanlı geçmişinde hiçbir zaman başka bir siyasi partinin iç işlerine müdahale etmediğini ve etmeyeceğini ifade etti. Ayrıca, bu tür iddiaların MHP’yi tanımamak anlamına geldiğini ve partinin, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye düşmanlarına karşı oluşturulan Cumhur İttifakı’nın bir parçası olan AKP ile hasbi bir birlikteliğe sahip olduğunu söyledi.

Akşener İyi Parti'ye Veda Etti Akşener İyi Parti'ye Veda Etti

Alkaş, bu asılsız iddiaların farkında olduklarını ve buna karşı uyanık ve tedbirli olduklarını belirtti. MHP Sakarya İl Teşkilatı olarak AKP Sakarya İl Teşkilatı ve diğer ilçe teşkilatları ile uyumlu ve hasbi bir birliktelik içinde olduklarını ve 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı ve MHP’nin zaferine hiçbir gücün engel olamayacağını ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi