CHP’nin Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal, seçim merkezinin açılışında “Belediyemizin kapıları DEM Parti dışındaki tüm siyasi partilere açık olacak. AKP adayı bunu diyemez, onlar sadece gürültü çıkarıp kapalı kapılar ardında anlaşma yaparlar.” dedi.

ÖZEL DÜZELTMEYE ÇALIŞTI

Yarın Seçim Olsa Partilerin Alacağı Oylar Yarın Seçim Olsa Partilerin Alacağı Oylar

Burcu Köksal’ın bu sözleri üzerine CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Burcu başkana selam söyledim. Afyon’da konuşurken ‘belediyenin kapılarını sonuna kadar açacağız’ derken orada küçük bir dil sürçmesi oldu. Hemen başkanım sen düzelt dedim. Afyon Belediyesi de Uşak Belediyesi de seçildikten sonra tüm siyasi partilere, Uşaklılara, Afyonlulara kapılarını açacaktır.” şeklinde açıklama yaptı.

KÖKSAL: ‘DİL SÜRÇMESİ’ YOK’

Özel’in “dil sürçmesi” açıklamasının ardından Gazeteci Barış Yarkadaş, Burcu Köksal’ı aradığını bildirdi. Yarkadaş Köksal’ın sözlerini şöyle aktardı: “Burcu Köksal, bana telefonda ‘Ben Belediye Başkanı olduğumda, Afyonkarahisar Belediyesi’nde DEM Partililer olmayacak. Bu bir dil sürçmesi değil, verdiğim bir söz. Bu sözü başından beri söylüyorum. Bu sözümün arkasındayım’ dedi. ‘DEM Partililer sizden hizmet alamayacaklar mı’ diye sordum Burcu Hanım ‘Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm vatandaşlarına eşit hizmet sunarım ama DEM partili hiçbir yönetici belediyemde çalışamaz’ dedi.”

MHP’DEN ÖZEL’E ELEŞTİRİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Özgür Özel’in açıklamalarını eleştirdi. Yıldız, “CHP gerçeği; CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sayın Burcu Köksal, ‘Belediyenin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak’ dedikten sonra, CHP Genel Başkanı Özel’in ‘Dil sürçmesi oldu’ diyerek gerçekleri gizlemeye çalışması Sayın Köksal’ın X’te yaptığı açıklama ile boşa düştü.

Not: 3 Mart’ta adayların kesinleşmesinden sonra adayın ölmesi veya istifası önemli değildir. Siyasi partinin adayını geri çekmesinin hukuki bir değeri yoktur.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Aydınlık- doğan özkan