Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına; TBMM Başkanvekili Celal Adan, MHP İstanbul İl Başkanı Sertel Selim, şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları ile partililer katıldı. TBMM Başkanvekili Celal Adan iftar sonrası yaptığı konuşmada, "Türkiye'yi bölmek isteyenler var. Biz olduğumuz sürece ülkemizi kimse bölemez" dedi. 


“HDP'NİN HİÇBİR MİLLETVEKİLİ KENDİ GENEL MERKEZİNDE SEÇİLMİŞ MİLLETVEKİLİ DEĞİLDİR"
Adan, Cumhur İttifakı'nın devleti çökertmeye çalışanlara karşı oluşmuş bir ittifak olduğunu belirterek, “Canını vatan için feda eden, vatan sağolsun diyebilen şehit yakınları ve bunun hatırasını şeref gibi bedeninde taşıyan kahraman gaziler, hepinizi saygılarımla selamlıyorum. Bir gül bahçesine sokarcasına şehitler veriyoruz. Ve önümüzde bir seçim var. Bu seçime giderken, oluşan siyasi gelişmeler var. Açık şekilde ifade ediyorum, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin parlamentosunda PKK'nın emrinde milletvekilleri var. TBMM çatısı altında yer alan HDP'nin hiçbir milletvekili kendi genel merkezinde seçilmiş milletvekili değildir. Kandil'in seçtiği milletvekilidir. Bunu için incinerek söylüyorum, Atatürk'ün kurduğu partinin ne hale geldiğini anlatmak bakımından, bir olayı hatırlatmak istiyorum. Bir milletvekili şu kelimeli söyledi, 'Kılıçdaroğlu arka odalarda yapılan konuşmaları anlatmak mecburiyetindedir' diye bir ifade kullandı. Bugün Cumhur İttifakı milletin beğendiği bir ittifaktır. Devleti çökertmeye karşı oluşmuş bir ittifaktır" dedi. 

“TÜRKİYE'Yİ BÖLMEK İSTİYORLAR"
Millet İttifakı'nı eleştiren Adan “Bu Millet İttifakı, Türkiye'yi bölmek isteyen siyasi partinin desteğini almış durumdadır. Bu destek tesadüf değildir. 13 tane arkadan elleri bağlı kaçırılmış Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını şehit ettiler. Onlara bile şehit demeyen, Türkiye Vatandaşlarını vurana katil demeyen siyasi partiyle karşı karşıyayız. Geçen gün Diyarbakır'da yapılan bir toplantıda, Öcalan' dışarı çıkartmaktan bahsediyorlar, ayrı bir devlet kurmak istedikleri dile getiriyorlar. Bu siyasi partiyle yapılan pazarlıkla karşımızda oluşmuş bir muhalefet var. Üzülerek ifade ediyorum Atatürk'ün kurduğu parti CHP, terör örgütüne peşkeş çekilmektedir. Önümüzce çok önemli bir süreç var. Belki seçimlere kadar bir araya gelemeyebiliriz.  Bu konuyu sizlerle paylaşmamın nedeni kendimi vicdanen sorumlu tuttuğum için söylüyorum. Türkiye'yi bölmek istiyorlar. Bizim SİHA'larımız var. Bu SİHA'larımızla terör örgütü mensuplarını yakalıyoruz. CHP'den bir milletvekili SİHA'lara karşıyız diyor. Silahları durdurun diyorlar. Bize yapılan saldırılara karşı, terör örgütünü savunuyorlar. Türkiye'yi bu terör örgütüne asla teslim etmeyeceğiz. Bizim üzerimizden silindir geçmeden, bizi ortadan kaldırmadan Türkiye'yi kimse bölemez" diye konuştu.

Kaynak: dha