MHP’li Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, bir kafeterya işletmecisinin kendisini ‘zincirleme biçimde görevi kötüye kullanma’ suçlamasıyla mahkemeye vermesi sonucu 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Tosun, pişmanlık duyduğunu belirterek cezasının ertelenmesini ve 1 yıl 6 aylık denetimli serbestlik istedi.

Şehit Sinan Ateş'in katledilişinin arka planı ortaya çıktı! Gazeteci canlı yayında tek tek açıkladı Şehit Sinan Ateş'in katledilişinin arka planı ortaya çıktı! Gazeteci canlı yayında tek tek açıkladı

Dava, Kula Kent Meydanı’ndaki kafeterya ve çay bahçesinin işletmecisi Sabri Onaran’ın, Tosun’un kendisine haksızlık yaptığını iddia ederek hukuk mücadelesi başlatmasıyla başladı. Onaran, kafeteryayı Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden 3 yıllığına kiraladığını, ancak Tosun’un belediye encümeni kararıyla kendisini tahliye ettirdiğini, daha sonra da kafeteryayı ihalesiz olarak belediyenin bir şirketine devrettiğini söyledi. Onaran, bu işlemlerin mahkeme kararlarıyla iptal edildiğini, ancak Tosun’un kararlara uymadığını, böylece kendisini mağdur ettiğini ve görevini kötüye kullandığını belirtti.

Kula Haber Gazetesi’nin haberine göre, mağdur işletmeci Sabri Onaran, hukukun sonunda yerini bulduğunu, Tosun’un ekmekle oynadığı için ekmeğinden olduğunu, aldığı ceza nedeniyle belediye başkanlığının düşeceğini ifade etti.

Kaynak: Haber merkezi